Antoksidantit estävät influenssan oireita ja haittoja?

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).immuunipuolustus-influenssa

Japanilaisen professori Hiroshi Maedan tutkimukset 1980-luvulla ovat muuttaneet käsitystä influenssan oireiden synnystä ja hoidoista. Hän on ensimmäisenä maailmassa osoittanut, että immuunijärjestelmä tuottaa runsaasti vapaita radikaaleja torjuessaan virusinfektioita. Hän pystyi estämään hiirillä aiheutetun virusinfluenssan oireet antioksidanttien avulla. Maedan mukaan tämä havainto avaa uusia näkymiä influenssan hoitoon myös ihmisillä, vaikka koe-eläintutkimuksia ei voida suoraan soveltaa ihmisiin.

Aikaisemmin luultiin, että eräänlainen immuunijärjestelmän ylilyönti aiheuttaisi influenssan vakavat oireet. Tiedetään, että immuunisolujen tuottamat vapaat radikaalit aiheuttavat flunssan oireet kuten kuumeen, nuhan ja yskän sekä kivut.

Virustartunnan uhatessa on ensimmäiseksi syytä miettiä, kuinka antioksidantti- ja immuunijärjestelmää voisi tehostaa estämään vapaiden radikaalien haittoja ja korjaamaan vaurioita. Infektioiden lisäksi elimistössä syntyy myrkyllisiä aineita monista muista syistä. Merkittävä myrkkylähde on pitkäaikainen ummetus tai ns. ärtyvän suolen oireyhtymä eli colon irritabile. Siinä suoliston haitalliset mikrobit tuottavat myrkkyjä, joista osa pääsee verenkiertoon ja sen kautta kaikkialle elimistöön. Amalgaamiperäiset raskasmetallit, kemialliset lääkkeet, nautintoaineet ja ruuan sisältämät myrkyt rasittavat elimistöä saattaen suojajärjestelmät kovalle koetukselle.

Kansainvälisesti tunnettu vapaaradikaalitutkija amerikkalainen professori Bruce N. Ames on arvioinut, että päivittäin jokaiseen ihmissoluun kohdistuu noin 1 000 ”vapaaradikaalipommitusta”. Virusten nopeasti lisääntyessä elimistöön syntyy entistä enemmän vapaita radikaaleja. Modernin lääketieteen tärkein tehtävä olisikin neutraloida soluvaurioita aiheuttavat vapaat radikaalit ja tehostaa vastustuskykyä rajoittamaan virusten leviämistä.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola