Apua heinänuhaan ja aftoihin

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

heinanuhaSeuranta-aika kaikkiaan 6 vuotta

Vastaanotolle helmikuussa 2005 tuli vuonna 1972 syntynyt kansainvälinen liikemies, jolla oli vaikea heinänuha. Parina kesänä nenä oli vuotanut kuukausikaupalla, ja silmissä oli ollut kutinaa.

Lapsuudessa potilas oli sairastanut maitorupea. Hänellä oli ollut pienestä pitäen taipumus saada haavaumia eli aftoja suuontelon limakalvoille ja huulien alueelle. Ilmeisesti hänellä oli ollut myös proppuja nielurisoissa. Potilas oli saanut erilaisia hoitoja kuten nenäsuihkeita ja antihistamiinivalmisteita. Mikään ei ollut kunnolla tehonnut.

Ravitsemushoito alkoi laboratoriomittausten jälkeen maaliskuussa. Toukokuussa vastaanotolla ilmeni, että potilaan vointi oli ollut varsin hyvä. Suun aftoja oli vielä ollut, mutta frekvenssi oli suurin piirtein puolittunut. Aftat paranivat ehkä viidenneksen nopeammin kuin ennen.

Vastaanotolla kesäkuussa 2006 ilmeni, että aiemmasta poiketen keväällä nuha ja silmien sidekalvontulehdus olivat poissa, aiemmin ne olivat aina vaatineet lääkitystä. Seuraavanakin vuonna hän selvisi vähällä myös heinänuhasta. Parista syksyisestä nuhajaksosta potilas selvisi 5 päivässä. Aftat vähenivät edelleen 30 %. Niiden ilmaantuminen oli liittynyt stressin määrään. Greipinsiemenöljy oli auttanut tehokkaasti aftoihin liittyvän kivun lievityksessä.

Vuoden kuluttua tilanne kääntyi hieman huonompaan suuntaan. Kesän allergiset oireet alkoivat aikaisemmin ja kestivät kauemmin. Silti ei tarvinnut turvautua antihistamiineihin. Se oli tärkeää potilaalle, koska antihistamiinit väsyttivät häntä.

Lomalla iski flunssa ja poskiontelotulehdus, jota potilas sairasti kolme viikkoa. Pillereitä oli ollut vaikeampi niellä, kun allergiaoireita oli ollut enemmän, joten annostelu oli pienentynyt puoleen. Laboratoriokokeissa ilmeni, että mangaanin, kalsiumin ja seleenin mittaustasot olivat laskeneet.

Keväällä 2009 vastaanotolla potilaalle kuului parempaa. Tukilääkitys oli toteutunut suurin piirtein reseptien annosten mukaan. Allergiset reaktiot olivat olleet vähäisiä. Koko perhe on pärjännyt paremmin infektioiden kanssa käyttämällä 8 rohdon mikstuuraa tarvittaessa.

Potilas halusi jatkaa kontrolloidusti vastaanottoja myös vuoden 2009 jälkeen. Hän kävi vastaanotoilla 1–2 vuoden välein. Tukilääkitys toteutui suurin piirtein reseptiannosten mukaan. Kesä 2009 meni potilaalla oikein hyvin. Allergiset oireet olivat varsin vähäisiä. Tarvetta antihistamiinilääkitykseen ei ollut.

Ammatissaan potilas joutui matkustamaan ulkomailla, myös Kaukoidässä. Potilaan kyky sietää vieraita aineita parani eikä edes kiinalaisen suurkaupungin ilma haitannut pahemmin. Hän pääsi varsin hyvin eroon heinänuhastaan. Hän pysyi työkykyisenä. Tukilääkitys oli käytössä varsin laajana. Greipinsiemenöljypuristeet ja 8 rohdon mikstuura olivat potilaan mukaa tehokkaimmat infektiolääkkeet. Hänen kuntonsa on parantunut yhä viime vuosina.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola