Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.
Kun nautitaan päivittäin 20 grammaa pellavansiemenrouhetta, veren kolesterolitaso alkaa yleensä laskea nopeasti. Se laskee yksilölliselle tasolle 3–6 kuukauden kuluttua. Keskimääräinen lasku on noin 13 %. Vasta muutaman kuukauden kuluttua käytön loppumisesta kolesterolitasot alkavat nousta.
Pellavansiemenet sisältävät kohtalaisen runsaasti magnesiumia ja kaliumia. Se saattaa olla myös merkittävä piin lähde. Ihminen saa piitä pääasiassa siemenkasvien kuoresta. Nykyään syödään kuorittua viljaa, jolloin piin lähde ei enää ole riittävä. Huono ihon, kynsien ja hiusten kunto viittaa piin puutostilaan. Todennäköisesti piin saantia voidaan tehostaa syömällä pellavansiemenrouhetta.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola