Jos kilpirauhasen vajaatoimintaan kiinnitetään huomiota ajoissa, saatetaan lievä vajaatoiminta korjata normaaliksi ilman varsinaisia lääkkeitä!

Jos sinua piinaa jatkuva väsymys, alakulo, viluinen olo ja kylmät väreet, saatat sairastaa tietämättäsi kilpirauhasen vajaatoimintaa. Kilpirauhasen vajaatoiminta (hypotyreoosi) syntyy, kun kilpirauhanen ei enää pysty tuottamaan riittävästi kilpirauhashormoneja. Monilla vajaatoimintaan viittaavia oireita voidaan hoitaa masennuksena. Jos oireisiin kiinnitetään huomiota jo ajoissa, voidaan lievä kilpirauhasen vajaatoiminta mahdollisesti korjata normaaliksi ilman varsinaisia lääkkeitä. Tässä ovat tärkeänä tekijänä elämäntavat, ruokavalio ja ravintolisät.

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Koska kilpirauhanen tuottaa hormoneja jotka vaikuttavat jokaiseen tärkeään elimeen sekä joka ikisen solun aineenvaihduntaan ja korjaukseen, ei ole yllätys että vajaasti toimiva kilpirauhanen voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten saamattomuus, henkinen väsymys, näköhäiriöt, päänsärky, masennus, ummetus ja sydämentykytys. Keskeisiä oireita ovat sitkeä painonnousu, alhainen perusruumiinlämpö; kylmät kädet ja jalat, kuiva iho, hiustenlähtö ja käheä ääni. Vaikeassa vajaatoiminnassa oireet ovat yleensä selkeitä, mutta koska ne tulevat usein hitaasti ja salakavalasti, ihminen tottuu niihin eikä välttämättä yhdistä niitä sairauteen.

Vinkkejä ruokavalioon

Gluteeniton ruokavalio on monilla osoitettu normalisoivan kilpirauhasen tilaa joko liika- tai vajaatoiminnassa. Ruokavaliossa kannattaa suosia runsaasti raakaravintoa: marjoja, hedelmiä, vihanneksia. Hyviä proteiinin lähteitä pitää suosia kilpirauhaselle tärkeän tyrosiini- aminohapon saamiseksi. Hyvä proteiinin lähde on mm. rasvainen kala joka sisältää runsaasti myös omega-3 rasvahappoja. Eräässä tutkimuksissa on osoitettu että omega-3 rasvahapot etenkin EPA voisi estää tietyntyyppisiä kilpirauhasen vajaatoimintoja ja auttaa säätelemään tulehdusta joka liittyy sekä kilpirauhasen liika- että vajaatoimintaan.

Kun tuet kilpirauhasen toimintaa ravintolisillä, tarkista aineiden riittävät pitoisuudet ja synergia!

Jodi on kilpirauhasen toiminnalle välttämätön ja sen puute voi aiheuttaa kilpirauhasen toiminnan häiriöitä. Jodi on olennainen T3- ja T4-hormonin rakennusosa ja sillä on yhteys kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Jodia tarvitaan kehon jokaisen solun ja elimen optimaaliseen toimintaan. Kilpirauhasen lisäksi esimerkiksi aivot, rintarauhaset, munasarjat, eturauhanen ja lisämunuaiset tarvitsevat jodia. Ruoasta ei välttämättä saa riittävästi nykyään jodia ja sen puute onkin yleistä. Merilevä on hyvä jodin lähde. Ruokateollisuus ei käytä nykyään jodioitua suolaa. Virallinen saantisuositus jodille on 150ug/vrk mikä on usein täysin riittämätön määrä. Jodin saannin turvallisena rajana aikuisilla pidetään 600ug/vrk.

Seleeni vastaa aktiivisten kilpirauhashormonien tuotannosta ja säätelystä. Seleenin puutos voi myös pahentaa jodin puutoksen tai jodin liikasaannin vaikutuksia. Lisäksi seleenistä on ollut apua kilpirauhasen tulehduksissa. Sinkin puute hidastaa tyroksiinin vapautumista kilpirauhasesta verenkiertoon.

Sinkin puutos vaikuttaa kilpirauhasen toimintaan alentamalla kilpirauhashormonitasoja.

Tyrosiini on aminohappo ja kilpirauhashormonien sekä dopamiinin esiaste. Se tukee sopeutumista stressaaviin tilanteisiin vaikuttaen piristävästi ja energiaa lisäävästi.

Glysiini tukee kilpirauhashormonien synteesiä. Se voi toimia signaalina joka aktivoi kilpirauhasen toimintaa ravinteiden saannin aikana jolloin imeytyminen tehostuu.

TH Intensive on kilpirauhaseen ja hormoniasioihin perehtyneen lääkärin kehittelemä ravintolisä, jonka käyttäjäpalaute on ollut ylistävää. Vaikutukset huomataan usein jopa ensimmäisen käyttöviikon aikana, energiatasot nousee ja olo tuntuu virkeältä. Tuotteen koostumus on tarkoin harkittu yhdistelmä kilpirauhaselle tärkeitä ja sen toimintaa tukevia aminohappoja, hivenaineita ja vitamiineja. Vain oikeat määrät vaikuttavia aineita saavat aikaan positiivisia tuloksia.

th_intensive_20151021_1372573399

Biomedin ainutlaatuinen TH Intensive sisältää tarkoin harkitut määrät jodia ja seleeniä jotka tukevat kilpirauhasen normaalia toimintaa sekä tärkeitä aminohappoja L-tyrosiinia ja L-glysiiniä. Lisäksi C, B1 ja B3 vitamiineja jotka tukeva energiatuotantoa piristävät ja vahvistavat sekä lisäksi sinkkiä joka suojaa elimistöä hapetusstressiltä.

Haluatko kokeilla TH Intensiveä?

Tilaa TH Intensive nyt nopealla toimituksella tästä >>

Tilaa TH Intensive nyt nopealla toimituksella tästä >>