Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.
Aamiaisen ainekset:
- suomalaisia marjoja
- marjaisen pellavansiemenrouheen yhdistelmätuote
- bulgarian tai turkkilaista jogurttia
- vaahterasiirappia
- mustikka- tai jokin muu marjakeitto,
- myös usean marjan keitto.
Laita n. 2–3 litran muovisen, kannellisen astian pohjalle 1–2 dl suomalaisia marjoja. Jos marjat otetaan suoraan pakkasesta, niiden päälle kaadetaan aamun yrttiteetä. Kuuma tee sulattaa riittävästi marjoja. Niiden päälle kaadetaan marjakeittoa maun mukaan.
Marjajauheita sisältävää pellavarouhevalmistetta annostellaan 2 ruokalusikallista per henkilö, jogurttia desilitra/ henkilö ja sen jälkeen lisätään marjakeittoa niin paljon, että sekoitettaessa syntyy puolikiinteä ruoka (vellin tai puuron välimuoto). Seoksen voi antaa seistä 10–20 minuuttia ennen nauttimista.
Jos tuote tuntuu liian kiinteältä, marjakeittoa voi lisätä niin, että sitä on hyvä lusikoida nautiskellen suuhunsa. Jos herkkusuu tarvitsee luonnonmakeaa, hän voi lisätä pienen määrän vaahterasiirappia tai intiaanisokeria annokseensa. Alkuharjoittelun jälkeen ateria on valmis parissa kolmessa minuutissa. Sitä voi säilyttää jääkaapissa kannellisessa muoviastiassa. Käytettäessä siihen voi lisätä tarvittavan määrän marjakeittoa.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola