Kaikilla on oikeus ravitsemushoitoon

Tämä artikkeli on ote Antioksidanttiklinikoiden perustaja Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Kasvuvaiheessa hyvä ravitsemus varmistaa kasvun edellytykset ja estää puutossairauksien kehittymisen. Sairastuminen voi muuttaa ihmisen koko ravitsemustilanteen ja ravitsemuksen tarpeet, joten säännöllinen ravitsemuksen seuranta on aiheellista. Nämä energia- ja ravitsemustarpeiden muutokset on otettava huomioon ruoan koostumuksessa.

Yksilöllisesti sopivan ruokavalion määrääminen sairaudenhoidossa vaatii erikoistietoja ja -taitoja.

Ravitsemushoito on tärkeä osa – ennen kaikkea sen tulisi olla tärkeä osa – lääketieteellisen hoidon kokonaisuutta akuuteissa, kroonisissa ja myös kuolemaan johtavissa sairauksissa, esimerkkeinä sydän- ja verisuonitaudit, diabetes, allergia, syöpä, munuaissairaudet ja aliravitsemus jonkin muun sairauden seurauksena.

Ravitsemushoito pyrkii estämään, parantamaan tai hävittämään sairautta. Ns. tavallisen ruoan kautta ei voida varmuudella saada niin monipuolista ravintoa, että nykyajan jatkuvasti yhä myrkyllisemmäksi käyvässä ekosysteemissä elävä ihminen pysyisi terveenä. Pysyäkseen terveenä ihminen tarvitsee riittävän määrän noin sataa elimistölle välttämätöntä pienoisravintotekijää päivittäin. Siksi jo usean vuoden ajan monet lääkärit ovat suositelleet potilaille ravintolisiä. Tehokas ravitsemushoito edellyttää korkealaatuisia tuotteita. Ala on kehittynyt voimakkaasti viimeisten vuosikymmenten aikana.

Oletko harkinnut hakeutuvasi ravitsemukseen erikoistuneen lääkärin hoitoon esim. ruoansulatusvaivojen vuoksi?
Lähetä nyt yhteydenottopyyntö Antioksidanttiklinikan lääkärin ajanvarausta varten tästä.

Lähetä tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola