Kaipaatko tehokasta nälän häätäjää ja makeanhimon karkottajaa?

VUODEN 2016 SUPERRUOKA

(C)Vika Valter

(C)Vika Valter

Täysin uudenlainen 100% suomalainen heraproteiinivalmiste puhdistaa ja ravitsee kehoa

Proteiinit ovat energianlähde elimistölle ja rakennusaine lihaksille sekä luustolle. Niitä tarvitaan myös elimistön entsyymi- ja hormonitoimintaan. Maidon proteiinista noin 20% on heraproteiinia. Hera erottuu maidosta juuston valmistuksessa. Urheilijat tuntevat heraproteiinin palautusravinteena, mutta aktivoitu heraproteiini on paljon muutakin. Aktivoinnin ansiosta imeytyvyys, ravinteikkuus ja bioaktiivisuus moninkertaistuu. Aktivointi muodostaa myös kyvyn puhdistaa elimistöä. Actiwhey heraproteiini sopii hyvin laihduttajille, ikääntyneille, sairastuneille ja toipilaille, sekä runsaasti urheilua harrastaville tai muuta fyysistä rasitusta kokeville. Actiwhey sopii myös erityisen hyvin ateriankorvikkeeksi painonpudottajille ja siitä voi loihtia maistuvia proteiinipirtelöitä tai vaikkapa proteiiniraakasuklaata makeanhimoon.

Mitä eroa on heraproteiinilla ja aktivoidulla heraproteiinilla?

Markkinoilla on erilaisia heraproteiinivalmisteita, joiden laatuun vaikuttaa eniten niiden valmistustapa. Jos proteiineja käsitellään liikaa, niiden rakenne muuttuu ja sen myötä laatu ja bioaktiivisuus heikkenevät. Siksi onkin tehokasta käyttää valmistusprosessissa aktivoitua heraproteiinia, jonka hyödylliset ominaisuudet sekä imeytyminen moninkertaistuvat tavalliseen heraproteiiniin verrattuna. Patentoidulla aktivointimenetelmällä osa heraproteiinin sisältämistä rikkiyhdisteistä avautuu avoimiksi SH-rymiksi, jotka edistävät terveyttä monin tavoin. Kehossa jatkuvasti tapahtuva hapetusstressi aiheuttaa suurimman osan nykyisistä rappeutumissairauksista. Aktivoidun ACTIWHEY® -heraproteiinin rikkiyhdisteet suojaavat soluja. Tärkeimpiä rikkiyhdisteitä, tioleita, on runsaasti elimistön sellaisissa rakenteissa, jotka kuluttavat happea runsaasti. Tiolit suojaavat elimistöä tehokkaasti hapen myrkyllisiä vaikutuksia vastaan ja ne pystyvät sitomaan mm. myrkyllistä elohopeaa.

Huomionarvoista on myös, että ACTIWHEY® -heraproteiinin aminohappokoostumusta voidaan pitää jopa täydellisempänä kuin kananmunan, jota on yleisesti pidetty parhaana mahdollisena. Se sisältää paljon elimistölle hyödyllisiä rikkipitoisia aminohappoja, kuten tryptofaania sekä valiinia, leusiinia ja isoleusiinia, sekä muita mikroravinteita.

Alla olevasta taulukosta näet eri proteiininlähteiden aminohappokoostumuksen vertailuja.

Kananmuna toimii vertailuarvona, jolloin eri lähteet voivat saada arvoa yli 100.

Actiwhey

Laadukasta proteiinia kaikille aterioille

Runsaasti proteiinia sisältäviä ruoka-aineita tulisi olla kaikilla aterioilla, myös aamu- tai iltapalalla sekä välipaloilla. Monesti etenkin ikääntyneiden ja painoa pudottavien on vaikea saada täyteen riittävää proteiinimäärää pelkillä pääaterioilla, koska annoskoot voivat olla hyvin pieniä. Proteiinimäärä aamupalalla, lounaalla ja päivällisellä olisi hyvä olla ainakin 20 g/annos, koska näin aminohappojen määrä nousee riittävän suureksi elimistössä. Se saa aikaan rakentavaa lihas- ja kudosvaikutusta sekä tekee kylläisen olon.

Heraproteiini kiinnostaa tutkijoita koska on huomattu viitteitä siitä, että heraproteiinilla olisi edullisia vaikutuksia painonhallinnassa ja metabolisen oireyhtymän ehkäisyssä. Metabolinen oireyhtymä eli aineenvaihduntaan liittyvä oireyhtymä tarkoittaa tilaa, jossa samalla henkilöllä on useita terveyttä uhkaavia häiriöitä yhtä aikaa. Sen aiheuttaa usein keskivartalolihavuus josta taas usein on seurauksena elimistön hapetusstressi. Riskinä on sairastua mm. sydän- ja verisuonisairauksiin sekä kakkostyypin diabetekseen. Heraproteiinin aktivointi kiihdyttää myös kehon omaa glutationituotantoa. Glutationi on solunsisäisen antioksidanttijärjestelmän tärkeä lisäravinne. Sitä tulisi aina olla elimistössä riittävästi, koska hapetusstressireaktiot vaarantavat solujen rakenteita. Sairastumisen taustalla on lukuisia syitä siihen, miksi elimistöä hapettavat reaktiot käynnistyvät. Jos elimistössä on hyvä glutationivarasto, terveys on turvatumpi.

Miten käytät ACTIWHEY® proteiinia

ACTIWHEY® on helppo käyttää ja sitä voi lisätä lähes mihin tahansa ruokaan, juomaan tai jälkiruokaan. ACTIWHEY® on miedon ja luonnollisen makuinen. Voit tehdä suosikkiateriastasi terveellisemmän lisäämällä ruokalusikallinen ACTIWHEY®tä siihen. Kokeile myös smoothieen, jogurtteihin tms. Voit myös parantaa eri leivonnaisten ja pannukakkujen rakennetta lisäämällä hieman ACTIWHEY®tä niihin.

Raakasuklaa proteiinipatukat (n. 12 tuhdin kokoista patukkaa)

  • 4 dl kaakaovoita (raastettuna)
  • 2 kukkurallista rkl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • 1 dl cashew-pähkinöitä (murskattuna luomaan rakennetta)
  • 1 kukkurallinen dl kaakaojauhetta
  • 1 dl lucuma-jauhetta
  • 3 dl Actiwheyta
  • 4 dl kokonaisia cashew-pähkinöitä (tai muita pähkinöitä, marjoja, kookoshiutaleita ym. oman maun mukaan)
  • 1 kukkurallinen rkl juoksevaa kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
  • Pinnalle koristukseksi kokonaisia saksanpähkinöitä

Sulata ensin lämminvesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy. Lisää sitten murskatut cashewit, kaakao-, lucuma ja Actiwhey jauheet, sekä makeutus. Sekoita hyvin ja sekoita lopulta sekaan myös kokonaiset cashew-pähkinät. Kaada koko seos esim. laakeaan vuokaan, niin että se muodostaa vuoan pohjalle n. 2-3 cm paksun kerroksen. Anna raakasuklaan kovettua hetken aikaa ja lisää pinnalle pähkinöitä tai muuta makusi mukaista koristusta. Laita valmis levy jääkaappiin kylmenemään n. puoleksi tunniksi niin että se on varmasti kokonaan kovettunutta ennen leikkausta.

Birgit Stenroos

Kiinnostaisiko kokeilla ACTIWHEY® proteiinia?
Tilaa nyt ja testaa!

Tilaa tästä