Tummaksi keitetty pakuritee on voimakkaasti emäksinen liuos. Tämä on hyvä huomioida pakuriteen keittämiseen käytetyn kattilan valitsemisessa, koska esimerkiksi kaikki metallikattilat vapauttavat haitallisia metalli-ioneja etenkin kuumetessaan happamien tai emäksisten liuosten yhteydessä.
Suosi pakuriteen säännölliseen keittämiseen helposti saatavilla olevia Pyrex-lasikattiloita, keraamisia kattiloita tai jopa huippulaadukkaita titaanipinnoitettuja, ruostumattomasta teräksestä valmistettuja kattiloita (esim. Salad Masters 316Ti).
Vinkki: Tee testi ja lisää muutama ruokalusikallinen ruokasoodaa keitinveteesi. Keitä vettä nykyisessä kattilassasi ja maista miltä neste maistuu. Jos maistat metallisen sivumaun, suosittelen päivittämään kattilamateriaalin fiksumpaan vaihtoehtoon.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja