Lapsettomuus ja täydentävät tukihoidot

Lapsettomuuteen saattavat johtaa monet erilaiset syyt: rakenteelliset tai toiminnalliset häiriöt joko miehen tai naisen elimistössä tai psykologiset syyt tai stressi.

Eräiden täydentävien hoitomuotojen tiedetään joissain tapauksissa auttaneen. Tällaisia hoitoja ovat mm. vesihoidot, vyöhyketerapia, rentoutushoidot ja vaihtoehtoinen psykoterapia, toisin sanoen mielen ja kehon lukkojen avaaminen saattaa olla parasta hoitoa lapsettomuuteen.

Myös ruokavaliolla ja muilla elintavoilla saattaa olla ratkaiseva merkitys. Rasvainen, paljon eläinproteiineja, sokeria ja valkojauhotuotteita sisältävä ruoka kuonaannuttaa sukuelimiä siinä kuin muutakin elimistöä. Esim. tukkeutuneet munanjohtimet saattavat avautua paaston tai kasvisruokavalion tai maidottoman ruokavalion avulla. Tiedetään, että ympäristösaasteet saattavat heikentää sperman laatua, joten puhdistava paasto ja luonnonmukainen ruokavalio saattavat auttaa. Taustalla voi olla myös eri vitamiinien, kivennäis- ja hivenaineiden vaje.

Lapsettomuuden syy on JOKA TAPAUKSESSA ANNETTAVA ENSIN LÄÄKÄRIN SELVITETTÄVÄKSI, koska syynä voi olla esim. hoitoa vaativa tulehdus tai rakenteellinen vika. Lapsettomuutta hoidetaan nykyään paljon hormonihoidoilla, joiden ”sivuvaikutuksena” saattaa olla monisikiöinen raskaus. Koeputkihedelmöitykseen suhtautuminen on jokaisen itse ratkaistava

Lapsettomuus on usein erittäin kipeä asia ja lapseton pariskunta haluaa kokeilla kaikki lääketieteen keinot ongelman ratkaisemiseksi. Ravintorikas, luonnollinen ja puhdistava ruokavalio sekä muut luonnonmukaiset keinot olisivat paras ensiaskel lapsettomuuden hoidossa, sillä jos syynä on elimistön kuonaantuminen ja/tai stressaantuminen (hyvin yleistä nykyään), niiden hoitaminen ja elämäntapojen muuttaminen ovat kaikin tavoin hyväksi koko tulevalle perheelle. Hormoni- ym. hoidot ovat sitten seuraava askel, jos luonnolliset keinot eivät auta. Lienee myös hyvä muistaa ettei (omien) lasten saaminen ole elämän ainoa sisältö ja päämäärä.

Tämä artikkeli on Provitan Luonnonmukaisen terveydenhoidon kurssimateriaalista; Sisäeritys ja sukuelimet opintomoniste, tekijät Marketta Hoogesteger, Pia Rautio, Marja Ruuti, Susanna Juvonen

Terveyskaupat – Edistämässä terveellisiä elämäntapoja.

Lisätietoa saat tästä www.terveystuotekauppa.fi