LIITTEET LÄÄKÄREILLE – Mitä hengitystiesairauksia hoitavan lääkärin tulee tietää?

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan uudesta Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta.

tietoa_lääkäreilleTämän luvun osoitan lääkärikollegoilleni, jotta ongelmallisten ja vaikeiden sairauksien tuottamat hengitysteiden vauriot osattaisiin ammattitaitoisesti ja hyvin tuloksin korjata siten, että viritetään potilaan omia puolustusmekanismeja.

Tämä luku on erityisesti osoitettu keuhkosairauksien oppikirjan toimituskunnalle sekä kaikille niille, jotka joutuvat hoitamaan hengitystiesairauksia. Kun kollegat kirjoittavat oppikirjoja, pitäisi esitellä myös muita tehokkaita hoitokeinoja, joilla voidaan auttaa potilaita.

Keuhkosairaudet-kirjassa on esitelty sairauksien syntyä ja syntymekanismien yksityiskohtia, mutta biokemiallisten mekanismien esto- ja korjauslääkintä ei riittävästi tule esille. Ihmisessä on selvä, systemaattinen biokemiallinen puolustusjärjestelmä, joka tulisi hyvien hoitotulosten aikaansaamiseksi virittää kuntoon. Huolenaiheena on kuitenkin se, että lääkärit yleisesti vierastavat täydentäviä hoitoja, myös lääkeannostasoista ravitsemushoitoa.

Tätä kirjaa tehdessäni pysähdyin ajattelemaan, kuinka lääkärikuntaa parhaimmin informoitaisiin hengitystiesairauksien hoidon mahdollisuuksista. Toivon, että tämä luku ja kirjan tarjoamat muut tiedot täyttävät ainakin osan tästä olennaisesta tarpeesta, jonka tähtäimenä on potilaan paras hoito.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta? Kaarlo Jaakkolan uutuuskirja on nyt myynnissä.

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirja tästä! Käyttämällä koodia “hengitystiet” saat tilauksen postikuluitta.

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola