Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.
Tarvitaan 2–3 litran kannellinen muoviastia. Tarveaineet:
- valmiiksi sulaneita tai suoraan pakkasesta otettavia suomalaisia marjoja
- pellavansiemenrouheen + neljän marjajauheen + kauraleseen ja intiaanisokerin yhdistelmätuote
- bulgarian jogurttia tai turkkilaista jogurttia
- vaahterasiirappia
- mustikka- tai jokin muu marjakeitto, myös usean marjan keitto.
Astian pohjalle laitetaan marjat tai valikoima suomalaisia marjoja. Jos marjat otetaan suoraan pakkasesta, niiden päälle kaadetaan aamun yrttiteetä. Kuuma tee sulattaa riittävästi marjoja. Niiden päälle kaadetaan marjakeittoa jonkin verran. Marjajauheita sisältävää pellavansiemenrouhevalmistetta annostellaan 2 ruokalusikallista / henkilö, jogurttia desilitra / henkilö ja sen jälkeen lisätään marjakeittoa niin paljon, että sekoitettaessa syntyy puolikiinteä ruoka (vellin ja puuron välimuoto). Terveysaamiaisen herkkuruoka on valmis jakeluun.
Jos tuote tuntuu liian kiinteältä, voit lisätä marjakeittoa niin että sitä on hyvä lusikoida nautiskellen suuhunsa. Jos herkkusuu tarvitsee luonnonmakeaa, hän voi lisätä pienen määrän vaahterasiirappia annokseensa. Alkuharjoittelun jälkeen ateria on valmis parissa kolmessa minuutissa. Kannellisessa muoviastiassa sitä voi säilyttää jääkaapissa. Käytettäessä siihen voi lisätä tarvittavan määrän marja- keittoa, ja jälleen terveyttä edistävä maistuva ateria on hetkessä valmiina.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola