MAKSAN TUEKSI osa 2

Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.

Ruokavalion lisäksi kaikki terveyttä ja hyvinvointia edistävät elämäntavat ja tukihoidot auttavat maksaa. Maksaa hoitaa kaikki mikä parantaa aineenvaihduntaa, vähentää myrkkykuormitusta tai rentouttaa ja tuo iloa. Tukihoitojen kanssa on muistettava sama kuin lääkkeitä käytettäessä: ilman elämäntapamuutoksia ne eivät kauas kanna.

Seuraava luettelo ei ole kaiken kattava, vaan tarjoaa vain esimerkkejä lukuisista mahdollisuuksista tukea kehon ja mielen hyvinvointia. Jokainen etsiköön ja löytäköön itselleen sopivimmat auttavat menetelmät. Ehkäpä tulevaisuudessa lääkärit tutustuvat koulutuksessaan luontaishoitoihin ja osaavat tarvittaessa ohjata potilaan paranemista edesauttavan terapeutin hoitoon.

Kosketushoidot

Hierontaan ja lymfaterapiaan liittyy konkreettinen kosketus, ja hoitajan kädet laukaisevat lihasjännityksiä, parantavat nesteiden virtausta ja aineenvaihduntaa ja rentouttavat. Rosenterapeutti, shiatsu-hoitaja, aromaterapeutti, vyöhyketerapeutti, jäsenkorjaaja − jokainen koskettaa omalla tavallaan aktivoiden, rentouttaen tai kehon muistijälkiä laukaisten. Kosketushoidot lisäävät vireyttä, rauhoittavat, parantavat mielialaa ja vähentävät vihan tunteita ja ahdistuneisuutta. Niiden avulla sisäelinten toiminta aktivoituu ja puhdistuskuurien vaikutukset ja kuona-aineiden poistuminen tehostuvat. Ne auttavat uskomaan omiin voimavaroihin ja toteuttamaan elämässä tarvittavia muutoksia. Omiin kemioihin sopiva hoitomuoto ja terapeutti voivat antaa korvaamattoman tuen muutosprosessiin, olipa kyse ruokavaliomuutoksesta, painonhallinnasta tai elämänikäisten traumojen purkamisesta.

TM_s281_72_89Akupunktio

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen (PKL) vuosituhantiset hoitokäytännöt ovat edelleen voimissaan Kiinassa ja ympäri maailmaa. Suomessakin moni saa apua niska-hartiavaivoihin lääkäreiltä, jotka osaavat laukaista akupunktioneuloilla lihaskramppeja. Monivuotisen PKL- koulutuksen saanut pystyy hoitamaan ihmistä monipuolisesti kiinalaisen lääketieteen hoitoperiaatteilla ja myös seuraamaan kehon tilaa tutkimalla kielen peitettä, väriä ja rakennetta sekä tunnustelemalla sisäelinten tilaa ranteen pulssista. Ilman laboratoriotutkimuksia ja magneettikuvauksia keho kertoo paljon sille, joka osaa lukea sen viestejä.

Kiinalaisessa lääketieteessä maksalla on sama asema kuin tohtori Vogelin ajatuksissa: maksan hoito on tärkeämpää kuin mikään muu terveydenhoito, koska maksa liittyy kaikkeen. Akupunktioneuloilla aktivoidaan, rauhoitetaan ja harmonisoidaan kehoa tarpeen mukaan. Hoito parantaa verenkiertoa, vähentää tulehdusta ja tasapainottaa hermostoa. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunkturisti pystyy antamaan paljon apua maksaongelmista kärsivälle.

Suolenpuhdistus

Vuosikausia, ehkä koko elämän ajan laiskasti toiminut suoli kaipaa tehopuhdistusta. Sen voi saada tarpeeksi pitkästä mehupaastosta, jos sellaisen toteutus onnistuu. Nestepaastojen yhteydessä tehdään päivittäin suolihuuhteluja, jotka paaston edetessä vähitellen auttavat suolta tyhjenemään perusteellisesti. Suolihuuhtelut voi yhdistää myös kevytpaastoon ja maksaa hoitavaan ruokavalioon.

Tehokkaamman suolenpuhdistuksen saa hydroterapialla eli colonic- hoidolla. Tällainen paksusuolen koneellinen vesihuuhtelu olisi useimmille ihmisille hyödyllinen, sillä suoliston kuonaantuminen on kansanvaiva, joka liittyy moneen kansantautiin. Colonic-hoidossa huuhteluvesi ei mene paksusuolta pitemmälle, mutta paksusuolen huuhtelu antaa kimmokkeen koko useita metrejä pitkän suoliston liikkeeseen, jolloin jämähtäneet jätteet alkavat irrota ja siirtyä eteenpäin.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.

© Mividata Oy ja Marja Ruuti