Marjaisan pellavarouheen tärkeimmät vaikuttavat aineet ja rohdosryhmät

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

Marjaisan pellavarouheen tärkeimmät vaikuttavat aineet ja rohdosryhmät

  • Kuituja 18 %
  • Kuiduissa on lignaaneja noin 7 mg/20 g (maksimisaanti 40 mg/pv).
  • Pellavarouhe sis. kuituja 28 %; joista liukoisia on kolmasosa. Ne yhdessä kauran beetaglukaanin kanssa muodostavat limaa, jolla on monia hyödyllisiä vaikutuksia.
  • Pellavarouheen lignaanit voivat ehkäistä ja hoitaa sairauksia.
  • Lignaanit luokitellaan syövän syntyä ehkäiseviksi eli kemopreventiivisiksi aineiksi.
  • Lignaanit tunnetaan tehokkaina antioksidantteina.
  • Omega-3-sarjaan kuuluvaa alfalinoleenihappoa (ALA) on jätetty rouheeseen n. 20 % siementen koko öljymäärästä. Öljy sisältää n. 60 % ALA:ta.
  • Karpalon, ruusunmarjan, tyrnin ja mustikan lukuisat antosyanidit, flavonoidit ja erilaiset fenoliset yhdisteet toimivat (annosmääristä riippuen) useilla mekanismeilla ja edistävät terveyttä monin tavoin.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita!

Lue tästä

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola