Marjat täydentävät pellavarouhetta

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

Pellavarouhevalmisteita on myynnissä monenlaisia yhdistelmiä. Joissakin on rouheen lisäksi marjajauheita, sokeria, muita kuituja ja rohdoksia.
Myynnissä olevan marjaisan pellavarouheen koostumuksessa on runsas puolet pellavarouhetta, neljäsosa kuivattuja marjoja, mustikkaa, karpaloa, tyrniä ja ruusunmarjaa. Valmisteessa on kauranlesettä, jonka sisältämä liukoinen ravintokuitu edistää suolen toimintaa. Seitsemäntenä aineena siinä on täysruokosokeria (intiaanisokeri), joka eroaa koostumukseltaan merkittävästi teollisesti valmistetusta sokerista.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita!

Lue tästä

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola