Omega-3-rasvahapot sammuttavat tulehdusta

Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.

omega_3Omega-3-rasvahapot on todettu monissa yhteyksissä aineenvaihdunnalle hyödyllisiksi ja tulehdusta sammuttaviksi. Omega-3-rasvahappojen vähäisyys suhteessa omega-6-rasvahappomäärään edistää tulehdusta aiheuttavien eikosanoidien (elimistön toimintoja säätelevien tekijöiden) muodostusta ja häiritsee maksan ja rasvakudoksen aineenvaihduntaa.

Tutkimukset osoittavat, että kala- ja hyljeöljyt sekä omega-3-rasvahappovalmisteet pienentävät maksan rasvapitoisuutta NAFLD:ssä, vähentävät tulehdusta ja parantavat myös sokeriaineenvaihduntaa. Myös kasvikunnan omega-3-rasvahapolla alfalinoleenihapolla on suotuisa vaikutus.

Öljyjen lisäksi kannattaa käyttää vedeneläviä ruokana, koska rasvan lisäksi näiden proteiinit ja antioksidantit edistävät terveyttä.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.

© Mividata Oy ja Marja Ruuti