Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.
Tässä asiassa referoin ravintoterapeutti Sinikka Pakemanin artikkelia. Hän puolestaan on perehtynyt sveitsiläisen Hans Ulrich Hertelin tutkimuksiin ja haastatellut häntä artikkelia varten.
Mikroaaltouunissa ruoka lämpiää sisältä ulospäin eikä päinvastoin kuten tavallisessa ruoanvalmistuksessa. Koska luonnossa omat säteilykentät ovat miljoona kertaa heikommat kuin teknisesti tuotetut kentät, ylimääräinen keinotekoinen säteily johtaa sairaalloisiin tiloihin. Mikrouuniruokien happamuus lisääntyy tuntuvasti ja valkuaisaineiden vakaus häiriintyy. Maito denaturoituu ja voi tulla myrkyllisemmäksi ja hyytyä sellaiseen muotoon, että elimistön on sitä vaikea sulattaa.
Ruokien foolihappopitoisuus vähenee ja kaikkien ruokien ravintoaineet vähenevät. Tärkeästä energiasta katoaa 60–90 prosenttia, ja ruokien kemiallinen rakenne muuttuu. Mikroaallot aiheuttavat vapaiden radikaalien syntymistä ruuassa. Nopean lämmityksen vuoksi ruoasta saattaa löytyä kylmiä ja kuumia kohtia, joten bakteereita ei ole täysin eliminoitu.
Mikrouuniruoan epäillään muodostavan elimistössä runsaammin syöpäsoluja ja karsinogeenisia vapaita radikaaleja. Ne vaikuttavat solujen valkuaisaineisiin ja rasvamolekyyleihin. Seurauksena on mm. hermoston ratojen rikkoutumista. Aivojen toiminta häiriintyy. Siihen voi liittyä muistin ja keskittymiskyvyn heikkenemistä, ajatuksen harhailua, emotionaalisia vaikeuksia sekä unihäiriöitä. Tutkija Hertel suosittelee mikroaaltouunin käytöstä pidättäytymistä.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti nyt -15% edullisemmin tästä!
© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola