Päivittäinen ongelma loppui ja uusi elämä alkoi

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla kirjasta (lataa koko e-kirja NYT ILMAISEKSI tästä).

infektiokierre_kuriinVastaanotolleni vuonna 1992 tuli vanhempiensa kanssa 7-vuotias poika, jolla ilmeni allergisuutta maidon valkuaiselle rintaruokinnan loputtua. Hän ei voinut käyttää maitotuotteita lainkaan.

Jos hän sattui erehdyksessä nauttimaan vähänkin maitoa, seurauksena oli yskäreaktio. Kuiva yskä kesti noin vuorokauden. Sen vuoksi hän sai soijamaitoa.

Hengitysteiden tulehdusten kierre alkoi joulukuussa 1990. Sen jälkeen poika sai kaikkiaan 10 antibioottikuuria. Lokakuusta 1991 lähtien tulehduksen aikana oli ilmennyt vinkuvaa hengitystä, minkä vuoksi aloitettiin jatkuva astmalääkitys, josta oli välitöntä apua. Keskikorvatulehdus oli kolme kertaa, ja marraskuussa oli keuhkokuume. Lokakuusta lähtien poika oli väsynyt ja hikoili runsaasti.

Kun poika oli tarhassa viikon, hän sai infektion ja joutui kotihoitoon pariksi viikoksi. Kun hän palasi tarhaan uudelleen, melko pian tuli uusi tartunta ja infektio. Poika oli niin väsynyt, että hän pääasiassa makasi eikä jaksanut leikkiä.

Tässä vaiheessa äiti toi poikansa antioksidanttihoitoon. Laboratoriokokeissa talvella 1992 todettiin, että sinkin ja seleenin veritasot olivat matalia, samoin B2– ja B6-vitamiinien aktiviteetit. Rasvahappoanalyysissä todettiin, että tärkeät omega-3-sarjan rasvahapot (LLA, EPA ja DHA) olivat matalia ja arakidonihapon taso oli korkea.

Antioksidanttilääkitys aloitettiin siten, että ensiksi määrättiin ns. peruslääkkeet. Kolmen vuorokauden välein lisättiin kolme tai kaksi uutta lääkevalmistetta. Kun poika oli käyttänyt lääkkeitä noin kuukauden, alkoi käänne parempaan. Tällöin poika piristyi, ja jaksoi siitä lähtien olla mukana muiden lasten kanssa leikeissä.

Vastaanotolla elokuussa vanhemmat kertoivat antibioottihoitoa ei tarvittu sen jälkeen, kun antioksidanttilääkitys alkoi. Kaksoissisarella oli ollut nuhaa ja kuumetta, mutta potilaani pärjäsi paremmin. Infektiot eivät olleet niin vaikeita kuin kaksoissisaren eikä pojan tarvinnut olla kertaakaan pois tarhasta.

Pojan hoidossa käytettiin myös fosfolipidivalmistetta. Äidin kokemuksen mukaan infektio meni ohi nopeammin, kun sitä käytettiin.

Ennen tukihoitoa perhe eli pojan astman ja infektiokierteen ehdoilla. Päivittäinen ongelma oli kestänyt monta vuotta. Molemmat vanhemmat kävivät työssä, ja pojan sairaus häiritsi heidän työelämäänsä ja vaikutti myös koko sukuun. Hoidon järjestäminen oli vaikeaa, koska poikaa ei voinut jättää hetkeksikään yksin eikä hän voinut olla tarhassa. Kun antioksidanttilääkitys oli ollut käytössä n. 4–6 viikkoa, tapahtui niin paljon paranemista, että varsinaista hoito-ongelmaa ei enää ollut.

Vastaanotolla keväällä 1994 todettiin, että vuoden aikana infektioita ei ollut ilmennyt. Pojan vointi oli ollut hyvä. Astmalääkettä poika käytti päivittäin ja hengitettävää kortisonia tarvittaessa, keskimäärin kerran kuukaudessa. Antibiootteja ei tarvittu kertaakaan tukilääkitysjakson aikana. Edellisellä kerralla annosvastemittauksissa todettiin seleenitason nousseen tavoitetasolle. Myös B1-, B2– ja B6-vitamiinien aktiviteetit olivat nousseet tehokkaalle tasolle. Antioksidanttilääkkeitä oli käytetty joka toinen päivä.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Päätimme, että parasta mitä meillä on antaa nyt kytevään tilanteeseen, on jakaa Antioksidanttiklinikoiden perustajan, erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja kokonaisuudessaan ILMAISEKSI!

Lataa NYT Kaarlo Jaakkolan kirja “Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla” ILMAISEKSI (norm. 35,90€) TÄSTÄ:

Lataa e-kirja ilmaiseksi tästä >> 

Sivulta löytyy myös 16 ilmaista käytännönläheistä terveysopasta, jotka ovat kaikki toistaiseksi ilmaiseksi ladattavissa (arvo 4,90 € / kpl). Tutustu oppaisiin ja lataa ne koneellesi tästä: http://biomed.fi/ladattavat-oppaat/

PS. Nyt on aika jakaa todellisen ravitsemushoitojen legendan viisauksia koko kansan avuksi! Anna myös läheisellesi mahdollisuus ilmaiseen terveystietoon ja laita e-kirjan ja oppaiden linkit jakoon somessa tai emaililla.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola