PAKSU- JA PERÄSUOLISYÖPÄ

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

paksu-ja_peräsuolisyöpä

Esiintyvyys

  • 940 000 uutta tapausta maailmassa vuosittain (v. 2000 yhteensä 10 milj. uutta syöpää maailmassa).
  • Lähes 500 000 kuolee paksu- ja peräsuolisyöpään vuosittain.
  • 5-vuotiseloonjääminen n. 50 %.
  • Harvinainen syöpä kehitysmaissa.
  • Perinnölliset syyt alle 5 %:ssa.
  • Länsimainen elämäntapa on pääasiallisin syy: dieetti, jossa runsaasti rasvaa, puhdistettuja hiilihydraatteja ja eläinproteiineja, vähän liikuntaa ja krooninen energiaepätasapaino.
  • Paksu- ja peräsuolen syövän uskotaan olevan bakteeriperäinen. Useat bakteerien aineenvaihdunnan tuotteet ovat syöpää aiheuttavia.

Käsitykset kasvisrohtojen hyödyllisistä vaikutuksista syöpäsairauksien estossa perustuvat pääasiassa koe-eläintutkimuksiin ja johtopäätöksiin, joita on tehty eri kansojen ja väestöryhmien ruokavalioiden vertailututkimuksista. Pellavansiementen syömisen on osoitettu pidentävän kuukautiskiertoa tavalla, joka alentaa pitkäaikaisen estrogeenialtistuksen aiheuttamaa rintasyöpäriskiä. Runsaasti kasviksia syövien naisten veren estrogeenipitoisuus on alempi kuin muilla. Lignaanit ovat vahvoja antioksidantteja, jotka korjaavat luonnollisella tavalla hormonihäiriöitä.

Oliko artikkeli kiinnostava? Ennakkoilmottaudu nyt ilmaiseksi Suomen suurimpaan terveystapahtumaan verkossa.

TerveysSummit tapahtumassa Kaarlo Jaakkolan, suomalaisten ravitsemushoitojen pioneerin elämäntyöhaastattelu yli 50 vuoden urasta. Lisäksi yli 18 tuntia käytännön vinkkejä ravinnosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, unohtamatta lääkäreiden käytännön ohjeita terveyden parantamiseen.

Lue lisää >> 

 

 

 

 

 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola