Pakurin pakastaminen

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

pakurin_pakastaminenPakuria voi pakastaa tuoreina paloina esimerkiksi ilmatiiviisiin pakasterasioihin. Huoneenlämpöistä pakuriteetä voi kaataa jääpalamuotteihin ja säilöä pitkiä aikoja jääpaloina, joita on kätevä lisätä etenkin viileiden juomien joukkoon kesällä. Kirjallisuudessa mainitaan satunnaisesti pakurijauheesta keitetyn, siivilöimättömänä pakastetun teen muuttuvan pakastettaessa bioaktiivisempaan (paremimin imeytyvään) muotoon, koska pakastaminen avaa jäätyessään mukana olevan pakurijauheen kovaa kitiinisolukkoa. En ole löytänyt aiheesta yhtään tutkimusta tai tieteellistä analyysiä, mutta pakurin uuttaminen yhdistettynä useisiin pakastuskertoihin saattaa teoriassa parantaa aktiivisten yhdisteiden hyödynnettävyyttä.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan nyt -15% edullisemmin koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus tulee käyttöön.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja