Pakurin uudelleen hyödyntäminen

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.pakuri_kerätty

Pakurin lypsäminen

Pakuria voi hyödyntää ”lypsämällä”, jolloin pinnan mustasta kuorikerroksesta rapsutetaan varovasti osa pois. Tämän seurauksena pakuri kasvattaa mustan kuorikerroksensa vuoden kuluessa takaisin ja samaa kasvannaista voi hyödyntää samalla tapaa jälleen seuraavana vuonna. Näin on perinteisesti käytetty etenkin kotipiirissä kasvaneita pakureita.

Kerätyn pakurikasvannaisen uusiutuminen

Pakurikääpä kasvattaa usein tummaa kuorikerrosta takaisin puun osiin, joista pakurikasvannainen on irroitettu. Keräämisen jälkeen pakuri voi kasvaa samassa paikassa uudelleen kerättävän kokoiseksi 3–10 vuodessa (jos puu on edelleen elossa).

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan täysin ilman postikuluja tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin postikulut poistuvat.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja