Pakurista mitattuja ORAC-arvoja

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Pakuriartikkeli

Suomi

Näyte 1: ORAChydro 548 μmol TE/g eli 54 800 ORAC
Näyte 2: ORAChydro 968 μmol TE/g eli 96 800 ORAC
Näyte 3: 79,22 μmol TE/ml eli 7922 ORAC/100 ml. Uutokseen on käytetty kuiva-ainetta 6 %, joten kuiva-aineen ORAC = 7922 / 0,06 eli 132 033

Analysoidut näytteet 1–3: Puhdistamo – Real Foods Oy / Bruns- wick Labs (10/2012): Näyte 1: raaka pakuri, näyte 2: pakurista valmistettu uutejauhe (Puhdistamo Instant-pakuri), näyte 3: pakurista valmistettu nestemäinen kaksoisuutos (Puhdistamo Tuplauute).

Venäjä

Siperiasta kerätystä villistä pakurista valmistetun kaksoisuutteen ORAC: 1 467 μmol / g eli 146 700 ORAC

Analysoitu näyte: Oriveda / Brunswick Labs (6/2011)

Kanada

Kanadasta kerätyn ja kivijauhetun villin pakurin ORAC: 282 μmol TE/g. 247 μmol TE/g. ORAC-arvosta 35 μmol TE/g oli rasvaliukoisia.

Analysoitu näyte: David Wolfe / Brunswick Labs (3/2011): raaka pakuri.

Muut ruoat

Tyypillisiin elitarvikkeisiin kuten vihanneksiin, hedelmiin ja marjoihin verrattuna pakurin ORAC-arvo on usein moninkymmenkertainen tai jopa satakertainen.

Esimerkiksi laadukkaan kotimaisen metsämustikkajauheen ORAC- luku on tyypillisesti n. 6 500, vihreän teen n. 1 300, kuumentamattoman porkkanan n. 700 ja tomaatin n. 400.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja