Professori Toivo Rautavaara mainitsee kirjassaan Terveysteetä luonnonkasveista (1983), että pakuritee säilyy valmistamisen jälkeen jääkaapissa noin neljä päivää. Tämä tieto ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä pakuriteen säilyvyys viileässä on käytännössä useita viikkoja. Henkilökohtaisesti olen huomannut vuosien varrella, että pakuritee, josta jauhe tai pakurin palaset on siivilöity pois, lähtee pilaantumaan nopeammin kuin uutos, jossa pakuri on edelleen kattilan pohjalla. Pakuritee säilyy hyvänä huoneenlämmössä vähintään viikon, todennäköisesti pidempäänkin.
Metallisen siivilän asettaminen keittokattilan sisälle on oiva tapa siivilöidä pakuriteetä ilman ison keittokattilan kallistelua.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja