Professori Raimo Hiltusen mukaan

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

  •  Kasvifenolit ja kasviantioksidantit säätelevät ns. ohjelmoitua solukuolemaa (apoptoosia) sekä verisuonten muodostumista (angiogeneesiä). Estämällä näitä tapahtumia kasviantioksidantit voivat estää syövän syntyä tai sen etenemistä.
  •  Marjojen yleinen flavonoidi, kversetiini, estää erään tärkeän geenin mutaatiota. Tämän geenin mutaatioita on tavattu yli tuhannessa syöpäsolutyypissä.
  •  Marjoissa esiintyvän ellagihapon on havaittu vahvistavan kversetiinin vaikutusta. Kversetiinin ohella eräät muutkin marjojen flavonoidit aloittavat syöpäsoluissa ohjelmoidun solukuoleman.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita!

Lue tästä

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola