Raakasuklaa on sallittu herkku, joka vie turhan itsensä syyttelyn pois herkkuhetkistä. Kaupan hyllyt notkuvat nykyään mitä erilaisempia proteiinipatukoita, joten päätimme kehittää reseptin hyvälle raakasuklaa proteiinipatukalle, joka saa kahvihetken tuomaan hymyn huulille hyvällä omalla tunnolla. Käytimme patukoissamme pehmeän makuista ja laadultaan ylivoimaista Actiwhey heraproteiinia, jonka imeytyvyys ja ominaisuudet ovat omaa luokkaansa. Voit myös käyttää patukoissa muuta laadukasta miedon makuista heraproteiinia.
Reseptin pohjana on käytetty Jaakko Halmetojan Silkkinen raakasuklaa reseptiä jonkun verran modifioiden.
Raakasuklaa proteiinipatukat (n. 12 tuhdin kokoista patukkaa)
- 4 dl kaakaovoita (raastettuna)
- 2 kukkurallista ruokalusikallista kylmäpuristettua kookosöljyä (Esim.Voimaruoan Sentrifugoitu kookosöljy)
- 1 dl cashew-pähkinöitä (murskattuna luomaan rakennetta)
- 1 kukkurallinen dl kaakaojauhetta
- 1 dl lucuma-jauhetta
- 3 dl Actiwheyta (jos on suurempi proteiinin tarve, niin voi laittaa enemmänkin ilman että maku kärsii)
- 4 dl kokonaisia cashew-pähkinöitä (tai muita pähkinöitä, marjoja, kookoshiutaleita ym. oman maun mukaan)
- 1 kukkurallinen ruokalusikallinen juoksevaa kotimaista luomuhunajaa tai vaahterasiirappia
- 25 – 50 tippaa Biomedin lisäaineettomia D-tippoja, jotka sisältävät 25 µg D-vitamiinia per tippa (näin tulee n. 50-100 µg D-vitamiinia per patukka)
- Pinnalle koristukseksi kokonaisia saksanpähkinöitä
Sulata ensin lämminvesihauteessa kaakaovoi ja kookosöljy. Lisää D-tipat, jotta ne menevät varmasti tasaisesti raakasuklaa massan sekaan. Lisää sitten murskatut cashewit, kaakao-, lucuma ja Actiwhey jauheet, sekä makeutus. Sekoita hyvin ja sekoita lopulta sekaan myös kokonaiset cashew-pähkinät. Kaada koko seos esim. laakeaan vuokaan, niin että se muodostaa vuoan pohjalle n. 2-3 cm paksun kerroksen. Anna raakasuklaan kovettua hetken aikaa ja lisää pinnalle pähkinöitä tai muuta makusi mukaista koristusta. Laita valmis levy jääkaappiin kylmenemään n. puoleksi tunniksi niin että se on varmasti kokonaan kovettunutta ennen leikkausta.
Raakasuklaan leikkaaminen ja pakkaaminen
Ota terävä keittiöveitsi ja leikkaa suklaasta haluamasi kokoisia patukoita. Älä pelästy jos suklaa halkeaa tahtomattasi väärästä paikasta, sillä se on silti ihan yhtä hyvänmakuista
Patukat voi kääriä esim. leivinpaperin sisään ja sulkea kuminauhalla. Näin saat patukoille omatekemät “karkkipaperit” ja niiden kuljetus helpottuu. Voit myös käyttää pakkaamiseen esim. raakasuklaan valmistuksessa tyhjentyneitä raakakaakao, kaakaovoi tai lucuma pusseja.
Omatekemillä raakasuklaa proteiinipatukoilla lyöt laudalta markettien proteiinipatukat mennen tullen, ja niitä voi nauttia hillitysti ilman tunnontuskia. Actiwhey proteiinijauhe raakasuklaan seassa tekee suklaasta maitosuklaamaisempaa ja herkullisen kuohkeaa. Kokeile reseptiä kotona ja jaa tuotoksesi Biomedin Facebook sivuilla myös muille. 🙂
Makoisia herkutteluhetkiä toivoo Biomedin tiimi!
Asiaan liittyvä lukuvinkki!
Antioksidanttiklinikoiden perustajan, kirurgian erikoislääkäri Kaarlo Jaakkolan kirjoittamassa Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla kirjassa kerrotaan laajasti mm. ruokavalion, ravintolisien sekä ravitsemustilaa määrittävien vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappomittausten mahdollisuuksista erilaisten vaivojen ja sairauksien hoidossa.
Kaarlo Jaakkolan kirjat nyt -15% huipputarjouksella täältä!
Kannattaa myös käydä tykkäämässä Terveyskirjat Facebookista ja Mividatan Facebookista, niin saat ensimmäisten joukossa tiedon kun julkaisemme täällä uusia artikkeleita.