Ravitsemuksen merkitys suoliston toiminnassa

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Ravitsemushoidolliset menetelmät ovat välttämättömiä ruoansulatuskanavan monimutkaisen toiminnan ylläpidossa ja vaurioiden korjaamisessa. Jotta suoliston toiminnat saadaan paranemaan, ravitsemustilan puutokset tulee korjata.

Mikroravintotekijöiden kuten sinkin, seleenin, kromin, mangaanin, kuparin ja raudan sekä useimpien vitamiinien erittäin suuri merkitys immuunijärjestelmän toiminnalle on hyvin osoitettu. Monissa tutkimuksissa on osoitettu, että A-vitamiinin puutostila aiheuttaa limakalvovaurioita ja heikentää immuniteettia lisäten ripulia ja hengitysteiden tulehduksia. E-vitamiini suojaa ja uusii hermoston solujen limakalvoja. Myös valkuaisaineiden ja niiden rakenneosien eli aminohappojen puutostilat heikentävät vastustuskykyä. Pienoisravintotekijöiden puutostiloissa seurauksena on rakenteellisia muutoksia ruoansulatuskanavassa. Vanhuksilla on kohonnut riski saada valkuaisaineiden ja energian tuottoon vaikuttavien pienoisravintotekijöiden puutostiloja, minkä seurauksena tulee yleinen aliravitsemus, joka edelleen heikentää heidän immuunijärjestelmäänsä.

Ikäihmisten ja lasten immuunijärjestelmä ei yleensä toimi niin tehokkaasti kuin muilla. Vitamiini- ja hivenaineravintolisät voivat tehostaa immuunijärjestelmää niin kauan kuin niitä käytetään, mutta käytön loputtua jopa muutamassa päivässä immuunijärjestelmän teho voi hiipua. Terveen immuunijärjestelmän toiminnan edellytys on hyvä ravitsemustilanne.

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola