Ruoka-aineallergia ja yliherkkyydet yleistyneet

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Neljännesvuosisadan aikana allergisten tautien esiintyvyys on lisääntynyt. Ympäristömuutoksella on suuri merkitys. Myös suoliston mikrobiflooran muutokset ovat keskeisiä. Monet ruoka-aineet kuten maitotuotteet ja gluteenia sisältävät viljat (vehnä, ruis ja ohra) voivat aiheuttaa yliherkkyysreaktioita. Mahasuolikanavan oireet ovat usein joko allergisia tai yliherkkyysreaktioita. Ne eivät kuitenkaan ole aina pysyviä. Niiden välttäminen ei ole myöskään aina helppoa. Sen vuoksi tarvitaan tarkkoja esitietoja, mutta myös laboratoriotestejä ja muita tutkimuksia. Sekä allergioissa että yliherkkyysreaktioissa on aina kyse tulehdusprosessista, joka pitempään jatkuessaan haittaa terveyttä. Kroonisella tulehduksella on myös yhteyttä syövän syntyyn. Vaikka mekanismeja, joilla ruokavalio vaikuttaa esimerkiksi paksusuolen syövän syntyyn, ei ole yksityiskohtaisesti ymmärretty, tiedetään paksunsuolen bakteerien aineenvaihdunnan vaikuttavan taudin syntyyn.

Sekä probiootit että niiden elintoiminnalle välttämättömät prebiootit voivat estää paksunsuolen syöpää muuttamalla suolistflooran koostumusta ja aineenvaihduntaa. Nykyään tiedetään, että monet probioottiset ja myös prebioottiset aineet ehkäisevät syöpää. Probiooteilla tarkoitetaan yleensä maitohappobakteereja, jotka toimivat elimistön puolesta. Prebiooteilla tarkoitetaan aineita, jotka edesauttavat maitohappobakteerien toimintaa.

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola