SYÖMISEN AITO NAUTINTO

Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.

syömisen_aito_nautintoSyömisen nautinto on sallittua. Jokapäiväinen ruoka antaa todellista iloa ja hyvää oloa, kun se on sekä herkullista että terveellistä. Juhlassa pääosaa näyttelee herkullisuus. Ruoan tuoma mielihyvä saa joskus arjessa liian suuren roolin, ja ruoka nautitaan terveyden kustannuksella. Silloin nautinto ei enää tuo positiivisia vaikutuksia, vaan muuttuu ruokahimoksi, riippuvuudeksi, kahleeksi, orjuudeksi, syyllisyydeksi ja pahaksi oloksi.

Ruoan vaikutukset, merkitys ja tarvittaessa syömisen muutos ovat jokaiselle erilaisia. Yhdelle ruoanlaitto on taidetta, toinen tuskin huomaa mitä syö. Valtion ravitsemusneuvottelukunnan yleissuositukset riittävät joskus, mutta yleensä tarvitaan persoonallisempi kokonaisuus. Onnellista on, että ihminen sopeutuu. Hän oppii syömään pelkkiä pizzoja, hampurilaisia ja donitseja, mutta onneksi yhtä hyvin kasvismuhennoksia, kalakeittoa ja viherpirtelöitä.

Kulinaristin harrastama gastronomia tarkoittaa ensiluokkaisista raaka-aineista valmistettujen ruokien tuntemusta ja valmistamista. Kirjaimellisesti sana gastronomia merkitsee ”vatsan sääntelyn taitoa”, joten laatu ja ruoansulatuksen huomioiminen kuuluvat maun ohella hyvän ruoan arvostukseen.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.

© Mividata Oy ja Marja Ruuti