Taistelu elintilasta

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Kun suoliston normaalit anaerobiset bakteerit ja enterokokit häviävät samalla kun erilaiset haitalliset bakteerit ja hiivat ottavat niiden kasvutilan, on kyse potentiaalisesta tautitilasta. Suoliston sisällä käydään jatkuvaa ”taistelua” elintilasta hyödyllisten ja haitallisten mikrobien välillä. Haitallisten mikrobien aineenvaihdunta saattaa tuottaa suuria määriä myrkyllisiä aineita, jotka pitävät yllä paksusuolen ärsytystilaa ja vaikuttavat koko mahasuolikanavan alueella. Oireet ovat usein samanlaisia kuin ärtyvän suolen oireyhtymässä. Ravinnon laatu, elintavat, ikä ja hormonitoiminta vaikuttavat suoliston normaaliflooran koostumukseen.

Krooninen dysbioosi saattaa olla seurausta monista kroonisista perussairauksista, kuten diabeteksesta ja tulehduksellisista suolistosairauksista (Crohnin tauti tai haavainen paksusuolen tulehdus).

Elimistöä rasittavat kriisit, kuten infektiot antibioottikuureineen, suuret leikkaukset, sädehoito, vaikea sosiaalinen stressi, ongelmallinen raskaus ja vaikea synnytys ovat tilanteita, jolloin dysbioosi voi päästä kehittymään äkillisesti.

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Ruoansulatus kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä >>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola