Täydentävät hoidot – Lymfaterapia eli lymfahieronta

Lymfaterapian kehittivät tanskalaiset Emil ja Estrid Vodder 1930-luvun lopulla. Hoito on käsin tehtävää, rytmistä pumppaavaa hierontaa, joka kohdistuu imusuoniin ja imusolmukkeisiin. Tarkoituksena on parantaa kudos- ja imunestevirtausta. Kaksi kolmasosaa ihmiskehon painosta on nestettä, johon voidaan vaikuttaa lymfapumppauksella.

Imusuonijärjestelmä on tärkeä osa aineenvaihduntaa. Se osallistuu kuona-aineiden poiskuljetukseen ja ylläpitää osaltaan immunologista järjestelmää. Järjestelmän toimintaa elvytetään lymfahoidolla. Lymfahoito aikaansaa vegetatiivisen hermoston (= tahdosta riippumaton hermosto) reaktioita, joilla on myös rentouttava vaikutus; usein asiakas nukahtaa hoidon aikana tai sen jälkeen. Hoidon puhdistava vaikutus ilmenee mm. lisääntyneenä virtsaamisen tarpeena.

Lymfahoidon monista sovellutusalueista mainittakoon tuki- ja liikuntaelinten sairaudet, turvotukset, iho-ongelmat, tapaturmien ja leikkausten aiheuttamat vauriot, kiputilat, päänsärky ja migreeni, stressi. Lymfahoitoa ei saa antaa, potilaalle jolla on syöpä, verisuonitukos, sydämen vajaatoimintaa tai äkillinen tulehdussairaus.

Artikkeli: Provita Oy:n luontaistuotealan ammatillinen koulutus. Luonnonmukaisen terveydenhoidon kurssi (Täydentävät hoidot, lääkintäjärjestelmät ja eri maiden perinteinen kansanlääkintä sekä näihin liittyvät tuotteet, yrtit ja rohdokset. FM Marketta Hoogesteger. Ravitsemusterapeutti, MMM Marja Ruuti. 2016).

Mikä kiinnostaa kansainvälisessä rohdostutkimuksessa tällä hetkellä? Osallistu Helsingin yliopiston koulutus- ja kehittämispalvelut HY+:n ja Provita Oy:n yhteistyössä toteuttamaan tutkimusseminaariin 23.11.2017 Helsingissä!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen täältä.

Haluatko lisätietoa luontaistuotealan koulutuksista?
Opiskele itsesi unelma-ammattiin luontaistuotealalle!

Lisätietoa saat tästä: www.provitakoulutus.fi