Täydentävät hoidot – Polariaterapia

Polariaterapia perustuu siihen käsitykseen, että sairauksien syynä on tukos kehon energiavirtauksissa ja että tämän tukoksen avautuminen johtaa paranemiseen. Menetelmässä yhdistyy aineksia sekä itämaisesta että länsimaisesta hoitoperinteestä.

Polariaterapian on kehittänyt itävaltalaissyntyinen, mutta USA:ssa asunut tri Randolph Stone tämän vuosisadan puolella. Hoidossa pyritään tukosten avaamiseen ja energian tasapainottamiseen neljällä tavalla.

Manipulaatiossa eli hieronnassa terapeutti vapauttaa ja tasapainottaa energiavirtoja käsin. Hoito saattaa olla kivuliasta.

Liikeharjoituksissa ja venytysharjoituksissa hoidettava itse vapauttaa energiavirtoja. Harjoituksia saatetaan tehostaa huutamalla.

Ruokavaliolla pyritään poistamaan energiavirtoja tukkivat kuona-aineet kehosta. Kasvisruokavaliota suositellaan. Puhdistuskuurina käytetään hedelmäpaastoa. Lisäksi puhdistuksessa käytetään ns. maksanhuuhtelujuomaa, jossa on oliiviöljyä, sitruunaa, inkivääriä ja valkosipulia. Positiivinen ajattelu ja haitallisten tottumusten muuttaminen kuuluvat terapiaan. Polariaterapia soveltuu hyvin yhdistettäväksi fytoterapiaan ja kukkaterapiaan.

Artikkeli: Provita Oy:n luontaistuotealan ammatillinen koulutus. Luonnonmukaisen terveydenhoidon kurssi (Täydentävät hoidot, lääkintäjärjestelmät ja eri maiden perinteinen kansanlääkintä sekä näihin liittyvät tuotteet, yrtit ja rohdokset. FM Marketta Hoogesteger. Ravitsemusterapeutti, MMM Marja Ruuti. 2016).

Terveyskaupat – Edistämässä terveellisiä elämäntapoja.

Lisätietoa saat tästä www.terveystuotekauppa.fi