- Nyrkkisääntönä tinktuuroiden käyttömääriin pidetään yleisesti 1/2–1 tl (15–30 tippaa) kahdesti päivässä (aamulla ja illalla) sellaisenaan kielen alle tai nesteeseen sekoitettuna.
- Terveelle ihmiselle hyvä annos pakuritinktuuraa on 3–6 pipetillistä päivässä, sairaustapauksien hoidossa ja paranemisjaksojen aikana 20–40 pipetillistä päivässä.
- Sienitutkija Ron Spinosa kertoo artikkelissaan The Chaga Story (The Mycophile vol. 47, no. 1, 2006), että Venäjällä perinteisenä yleiskuntoa ylläpitävänä reseptinä vahvaa pakuritinktuuraa (nastoiki) on suositeltu otettavaksi kolmesti päivässä 1 tippa jokaista ikävuotta kohti. Eli 30-vuotiaalle 3 x 30 tippaa, 50-vuotiaalle 3 x 50 tippaa, 100-vuotiaalle 3 x 100 tippaa jne.
- Kuuluisa herbalisti David Winston suosittelee 1:4 vahvuisen pakuritinktuuran käyttöä 60–90 tippaa (3–4,5 ml), 4 kertaa päivässä.
- Voit hyödyntää alkoholiuutteita myös lisäämällä valmista tinktuuraa pakuriteen joukkoon. Halutessasi voit myös haihduttaa alkoholin kokonaan pois teen joukosta hyödyntämällä seuraavaa tietoa: etanolin kiehumispiste on merenpinnan tasolla 78,3 astetta ja alkoholi haihtuu esimerkiksi 80 asteisesta teestä pois, jättäen jälkeensä kuitenkin läjäpäin arvokkaita yhdisteitä.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja