Tukea muutoksiin

Tämä artikkeli on ote Marja Ruutin kirjoittamasta Terve maksa kirjasta.

mielen_hallinta_syöminenIhminen tekee asioista liian vaikeita; jää paikalleen kärsimään, vaikka liike toisi avun. Etsii apua kaukaa monimutkaisista ja kalliista keinoista. Yksinkertainen ratkaisu löytyy usein läheltä, kun malttaa pysähtyä, myöntyy muutoksen välttämättömyyteen, kertoo ongelmistaan muille ja pyytää tarvittaessa apua. Ja apua tarvitaan usein. On viisasta turvautua ravitsemus- tai psykoterapeutin, life coachin, personal trainerin tai muun omaan tilanteeseen ja henkilökemioihin sopivan terapeutin tukeen. Toinen ihminen voi sysätä elämän uusille raiteille avaamalla uusia näkökulmia ja pitämällä yllä innostusta.

Mielikuvien suurta voimaa kannattaa hyödyntää kun lähdet etsimään syömisen aitoa nautintoa. Lääketutkimuksissa esiin tuleva lumelääkkeen placebo-vaikutus ei ole häpeä, vaan kertoo ihmismielen voimavaroista, joiden avulla voi vaikuttaa kaikkeen mihin ryhtyy. Pessimisti näkee lasin puoliksi tyhjänä, optimisti puoliksi täynnä. Placebo-vaikutus ei ole mielikuvituksen harhaa vaan mielen ja kehon kyky parantaa itse itseään. Nosebo-vaikutusta kannattaa varoa, sekin tehoaa. Nosebo tarkoittaa negatiivisen ajattelun ja epäuskon luomaa epäonnistumisen ilmapiiriä. Haluat onnistua, joten usko siihen.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Marja Ruutin Terve maksa -kirja nyt -15% alennuksella alennuskoodilla ”tervemaksa”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”tervemaksa” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus astuu voimaan.

© Mividata Oy ja Marja Ruuti