Tulehdukset kuriin ravitsemushoidolla

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirjasta, jonka voit ladata nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä (HUOM! Edun arvo 35,90€) >>

Usein selkeitä taustatekijöitä ei löydy, jolloin jäljelle jäävät oireenmukaiset ja myös syihin kohdistuvat eli ravitsemushoidot. Markkinoilla olevat yskänlääkkeet eivät tehoa pitkittyneeseen yskään ja nenänielun limaisuuteen. Kuten kaikissa kroonisissa tulehdustilanteissa, myös ylähengitysteiden sairauksissa tulisi panostaa yksilöllisiin laboratoriotesteihin perustuviin ravitsemushoitoihin, joilla yleensä voidaan selkeästi vähentää taustalla olevaa hapetusstressiä ja kroonisia tulehdusreaktioita.

Mitä ovat hapetusstressitekijät?

hapetusstressitekijat

Hapetusstressin aiheuttajia.

Hapetusstressitekijöitä ovat elimistössä haitallisesti vaikuttavat aineet, joita on mm. ruoassa, ilmassa, nautintoaineissa, juomissa ja asuinympäristössä. Jokainen altistuu yksilöllisesti erilaisille hapettaville aineille.

Tulehdus on elimistön luonnollinen ja nopea reaktio erilaisiin kudosvaurioihin. Vammojen ja tavanomaisten tartuntojen aiheuttajat voivat kuulua moniin ryhmiin. Syntyy hapen aineenvaihdunnan välituotteita, jotka vahingoittavat elimistöä. Elimistön ikääntyessä tapahtuu kudosmuutoksia tulipalomaisesti kytevänä matala-asteisena tulehduksena hapen aineenvaihdunnan kautta (hapetusstressi) ja immuunijärjestelmän reaktioiden kautta (inflammaatio).

Tulehdusreaktioiden tautitapahtumissa syntyy välittäjäaineita, jotka reagoivat uhkaavaan hyökkäykseen, esimerkiksi viruksen tunkeutumiseen aiheuttaen kudosvaurioita.


Kokonaisvaltaisessa tulehduksen ja hapetusstressin hoidossa tulee ottaa huomioon:

-elämäntavat
-ympäristö
-ruokavalio
-yksilölliset farmakologiset ravintolisät
-stressin sääntelyä parantavat hoidot ja elintavat.[1]

Suuontelon ja nielun alueen, samoin kuin koko hengitystie-elimistön infektioita, allergisia reaktioita ja yliherkkyysreaktioita voidaan menestyksellisesti lievittää farmakologisella tukilääkityksellä. Yksilöllinen tukihoito on syytä aloittaa ajoissa. Lääkityksen onnistumismahdollisuus paranee merkittävästi, jos hoidettavan ihmisen pienoisravintotekijöiden tasemittauksilla voidaan kartoittaa eri ravintotekijöiden puutostilat ja niiden mukaan valita ravintovalmisteet yksilöllisesti.

Luonnonmukaiset, desinfioivat ja samalla tulehduksia rauhoittavat rohdosvalmisteet ovat osoittautuneet tärkeiksi hoidoiksi, kuten greipinsiemenöljy tippoina tai kapseleina ja 8 yrtin mikstuura. Ne sisältävät lukuisia aineita, jotka estävät tulehduksia ja toimivat luonnonantibiootteina.

[1] Näringsproblem i vård och omsorg, prevention och behandling. Sos-rapport 2000.

 

Haluatko koko Kaarlo Jaakkolan tietopaketin aiheesta?

Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Hengitystiet kuntoon ravitsemushoidolla -kirja on ladattavissa nyt ilmaiseksi kokonaisuudessaan tästä>>

HUOM! Kun lataat kirjan ilmaiseksi TÄNÄÄN, niin etusi arvo on 35,90€!

Lataa kirja tästä>> 

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola