Tutkimus tulehduksellista suolistosairautta (IBD) sairastavilla potilailla (Crohnin tauti tai Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolen tulehdus)
Suoliston tulehdustilan tiedetään olevan osaltaan vapaiden happiradikaalien ja alhaisten antioksidanttitasojen seurausta. Eräässä vuonna 2007 Englannissa suoritetussa tutkimuksessa pakurista valmistettujen alkoholiuutteiden vaikutuksia tutkittiin IBD-potilaita ja terveiden aikuisten verokkiryhmää vertaillen. 40 hengen tutkimusryhmä sisälsi 20 IBD-potilasta ja 20 tervettä aikuista, joille annettiin pakuriuutteita vaihtelevasti, välillä 50–500 mikrogrammaa/ml. Tutkimuksen aikana lymfosyyteista mitatun oksidatiivisen stressin nähtiin laskevan IBD-potilailla 54,9 % ja verokkiryhmän terveillä ihmisillä 34,9 %. Pakurin positiivisia antioksidanttivaikutuksia on havaittu myös keuhkokuumeesta kärsivillä ihmisillä.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja