Tutkimus tulehduksellista suolistosairautta (IBD) sairastavilla potilailla

Tutkimus tulehduksellista suolistosairautta (IBD) sairastavilla potilailla (Crohnin tauti tai Colitis ulcerosa eli haavainen paksusuolen tulehdus)

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

pakuri_tutkimus_ibd

Suoliston tulehdustilan tiedetään olevan osaltaan vapaiden happiradikaalien ja alhaisten antioksidanttitasojen seurausta. Eräässä vuonna 2007 Englannissa suoritetussa tutkimuksessa pakurista valmistettujen alkoholiuutteiden vaikutuksia tutkittiin IBD-potilaita ja terveiden aikuisten verokkiryhmää vertaillen. 40 hengen tutkimusryhmä sisälsi 20 IBD-potilasta ja 20 tervettä aikuista, joille annettiin pakuriuutteita vaihtelevasti, välillä 50–500 mikrogrammaa/ml. Tutkimuksen aikana lymfosyyteista mitatun oksidatiivisen stressin nähtiin laskevan IBD-potilailla 54,9 % ja verokkiryhmän terveillä ihmisillä 34,9 %. Pakurin positiivisia antioksidanttivaikutuksia on havaittu myös keuhkokuumeesta kärsivillä ihmisillä.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja