Henkilökohtaisesti olen usein valmistanut tinktuuroita pelkästä pakurikasvannaisen mustasta kuorikerroksesta tai/ja korkkimaisesta oranssinkeltaisesta sisäosasta. Pakuriin on konsentroitunut runsaasti steroleita, joita pakuri tiivistää isäntäpuunaan toimivasta koivusta. Voit halutessasi lisätä tinktuuran joukkoon myös erikseen koivun tuohta, arvokkaiden ainesosien määrän lisäämikseksi.
Tykkään itse lisätä tinktuuroiden joukkoon usein myös vaniljapapuja, jotka tuovat uutoksiin miellyttävää makua. Satunnaisesti lisään uutosten joukkoon hunajaa, joka tekee makumaailmasta helpommin lähestyttävän, varsinkin voimakkaiden uutosten kohdalla.
Tyypillisimpiä rohdoskasveja, joita uutan alkoholissa yhdessä pakurin kanssa ovat: Lakkakääpä (Ganoderma lucidum), ruusujuuri (Rhodiola rosea), kissankynsi (Uncaria tomentosa), pau d’arco (Tabebuia avellanedae) ja palsamiköynnöksen marjat (Schisandra chinensis). Myös tuore inkivääri (Zingiber o cinale), punahattu (Echinacea purpurea), nokkosenjuuri (Urtica dioica), ginseng (Panax ginseng), venäjänjuuri (Eleutherococcus senticosus), oliivinlehdet (Olea europaea), männyn siitepöly (Pillen pini), väinönputki (Angelica archangelica) ja siankärsämö (Achillea millefolium) sopivat erinomaisesti pakuritinktuuroiden joukkoon.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja