Väsymystä? Sydämen tykytystä? Hiustenlähtöä? Painonnousua?

Saatat kärsiä kilpirauhasen vajaatoiminnasta

Jos sinua piinaa jatkuva väsymys, alakulo, viluinen olo ja kylmät väreet, saatat sairastaa tietämättäsi kilpirauhasen vajaatoimintaa. Hypotyreoosi syntyy, kun kilpirauhanen ei enää pysty tuottamaan riittävästi kilpirauhashormoneja. Jos oireisiin kiinnitetään huomiota jo ajoissa, voidaan lievä kilpirauhasen vajaatoiminta mahdollisesti korjata normaaliksi ilman varsinaisia lääkkeitä. Tässä ovat tärkeänä tekijänä elämäntavat, ruokavalio ja ravintolisät.

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Koska kilpirauhanen tuottaa hormoneja jotka vaikuttavat jokaiseen tärkeään elimeen sekä joka ikisen solun aineenvaihduntaan ja korjaukseen, ei ole yllätys, että vajaasti toimiva kilpirauhanen voi aiheuttaa monenlaisia oireita, kuten saamattomuus, henkinen väsymys, näköhäiriöt, päänsärky, masennus, ummetus ja sydämentykytys. Keskeisiä oireita ovat sitkeä painonnousu, alhainen perusruumiinlämpö; kylmät kädet ja jalat, kuiva iho, hiustenlähtö ja käheä ääni. Koska oireet tulevat usein hitaasti ja salakavalasti, ihminen tottuu niihin eikä välttämättä yhdistä niitä sairauteen.

Vinkkejä ruokavalioon

Gluteeniton ruokavalio on monilla osoitettu normalisoivan kilpirauhasen tilaa joko liika- tai vajaatoiminnassa. Ruokavaliossa kannattaa suosia runsaasti raakaravintoa: marjoja, hedelmiä, vihanneksia. Hyviä proteiinin lähteitä pitää suosia kilpirauhaselle tärkeän tyrosiini- aminohapon saamiseksi. Hyvä proteiinin lähde on mm. rasvainen kala joka sisältää runsaasti myös omega-3 rasvahappoja. Eräässä tutkimuksissa on osoitettu, että omega-3 rasvahapot etenkin EPA voisi estää tietyntyyppistä kilpirauhasen vajaatoimintaa.

Ravintolisät

Jodi on kilpirauhasen toiminnalle välttämätön ja sen puute voi aiheuttaa kilpirauhasen toiminnan häiriöitä. Jodi on olennainen T3- ja T4-hormonin rakennusosa ja sillä on yhteys kilpirauhasen vajaatoimintaan.

Jodia tarvitaan kehon jokaisen solun ja elimen optimaaliseen toimintaan. Kilpirauhasen lisäksi esimerkiksi aivot, rintarauhaset, munasarjat ja lisämunuaiset tarvitsevat jodia. Ruoasta ei välttämättä saa riittävästi jodia ja sen puute onkin yleistä. Merilevä on hyvä jodin lähde. Virallinen saantisuositus jodille on 150ug/vrk mikä on usein riittämätön määrä. Jodin saannin turvallisena rajana aikuisilla pidetään 600ug/vrk.

Seleeni vastaa aktiivisten kilpirauhashormonien tuotannosta ja säätelystä. Seleenin puutos voi myös pahentaa jodin puutoksen tai jodin liikasaannin vaikutuksia. Lisäksi seleenistä on ollut apua kilpirauhasen tulehduksissa. Sinkin puute hidastaa tyroksiinin vapautumista kilpirauhasesta verenkiertoon.

Tyrosiini on aminohappo, joka tukee sopeutumista stressaaviin tilanteisiin vaikuttaen piristävästi ja energiaa lisäävästi.

Vahvaan aloitukseen

Nopeavaikutteinen TH-intensive sisältää tarkoin harkitut määrät jodia ja seleeniä, jotka tukevat kilpirauhasen normaalia toimintaa sekä tärkeitä aminohappoja L-tyrosiinia ja L-glysiiniä. Lisäksi C, B1 ja B3 vitamiineja, jotka tukeva energiatuotantoa piristävät ja vahvistavat sekä lisäksi sinkkiä, joka suojaa elimistöä hapetusstressiltä.

Tehokkaaseen ylläpitoon

TH Daily kapselit sisältävät synergisen sekoituksen yrttejä ja ravintoaineita, jotka on suunniteltu tukemaan kilpirauhasen terveyttä. Jodia, seleeniä, sinkkiä, L-tyrosiinia, A-vitamiinia, B1 ja B3-vitamiinia, C-vitamiinia, Siperian Ginsengiä sekä lakritsanjuurta.

Haluatko kokeilla kilpirauhasen toimintaa tukevaa tuotetta  -65% edullisemmin?

Tilaa Biomedin TH-Daily nyt kaikkien aikojen etuhintaan -65% edullisemmin tästä >>

Tilaa TH-Daily -65% alennuksella tästä >>

HUOM! parasta ennen -päiväys 31.8.2019. Suosittelemme tilaamaan useita kappaleita varastoon, sillä vaikka päiväys lähestyy, on käyttöikää on vielä hyvin jäljellä.