Vehnänorastuotteissa on eroja kuin viineissä

Tämä artikkeli on toteutettu mainosyhteistyönä Biomedin kanssa.

Orasdrinkki netti_copy

Pieni katsaus vehnänoraan historiaan

Vuonna 1925 amerikkalainen maatalouden kemisti, tohtori Charles Schnabel kiinnostui vehnänoraasta. Hänen innoittamanaan myös monet muut sen ajan lääkärit, tutkijat ja terveydenalan ammattilaiset tekivät lukuisia tutkimuksia oraan terveysvaikutuksista vuosien 1925 ja 1950 välisenä aikana. Elävän ravinnon ”äiti” Ann Wigmore löysi uudelleen vehnänoraan 70- luvulla ja hän olikin sitä mieltä, että nauttimalla orasmehua elävän ravinnon kanssa, on mahdollista tervehtyä kaikista sairauksista. Kun Wigmore sairastui paksusuolen syöpään, hän alkoi etsiä luonnollisia keinoja parantaa itsensä. Mummon antamat opit palasivat mieleen. Wigmore ei pelkästään parantanut itseään syövästä vaan nosti itsensä huippukuntoon. Ann Wigmoren aikana maailma ei ollut vielä valmis suureen elämänmuutokseen raakaravinnolla, mutta hän loi sille vankan perustan. Nyt yli 40 vuotta myöhemmin raakaravinto, orasmehu sekä muut vihertuotteet ovat ehkä suositumpia kuin koskaan.

Suomalaisten orastuotteiden edelläkävijä

Biomed on valmistanut suomalaisia vehnänorastuotteita jo 90-luvulta lähtien, pakastemehuja sekä kapselituotteita. Oraan viljelijät ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta laatuvaatimukset ovat pysyneet samoina, jokaisen mehuerän mikrobiologinen puhtaus tutkitaan laboratoriotestein. Nykyisen ”superfood” innostuksen myötä uusia oras-, ja vihertuotteita on tullut markkinoille runsaasti. Biomedin tuotteissa on kuitenkin monia etuja jotka ovat valistuneelle kuluttajalle mieleen; oraan kotimaisuus, puhtaus, laatu, maku ja vahvuus. Kapselituotteiden ero useisiin muihin markkinoilla oleviin on sen sisältämä orasmehutiiviste joka on vaikutuksiltaan ihan omaa luokkaansa verrattuna orasjauheisiin, joissa koko kasvi on kuivattuna ja jauhettuna kuituineen. Vahvimmat vaikutukset ovat oraan mehussa.

Suomalaiset Green-kapselit – Vehnänorasmehu, spirulina ja klorella samassa paketissa

Green-kapselit ovat kehitelty helppokäyttöiseksi vaihtoehdoksi pakastemehuille. Green-kapselit sisältävät vehnänorasmehutiivistettä, spirulina-, sekä klorellalevää. Vehnänoras tunnetaan tehokkaana suolistossa olevien myrkkyjen poistajana. Se tehostaa myös muuta kehon myrkynpoistoa vähentäen raskasmetallien kuten elohopean, lyijyn, kadmiumin ja alumiinin myrkyllisiä vaikutuksia. Lisäksi oraassa on runsaasti entsyymejä jotka auttavat ruoka-aineita pilkkoutumaan. Ilman entsyymejä suolistoltamme kuluisi viikkoja sulatella ateriaamme. Hawaiian spirulina-, sekä Yaeyama klorella –jauhe tunnetaan puhtaasta laadusta. Nämä makeanvedenlevät sisältävät runsaasti lehtivihreää jolla on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Runsaan ravintosisällön lisäksi niillä on kyky poistaa myrkkyjä elimistöstä, normalisoida happoisuutta (närästys), parantaa ruoansulatusta, puhdistaa maksaa ja rauhoittaa vatsaa.

Näiden kolmen kasvin koostumuksessa on tiettyjä eroja. Kullakin on sellaisia vaikutuksia joita toiselta puuttuu. Green-kapselit ovat helppokäyttöinen ravintolisä puhdistuskuuriksi, luonnolliseksi vitamiinilisäksi aikuisille ja lapsille, voimanlähteeksi raskauden ja imetyksen aikana sekä sairauden aikana.

Näin käytät Green-kapseleita:

Biomedin Green-kapseleilla pidät helposti esimerkiksi 25 päivän kuurin joka auttaa elimistöä virkistymään, puhdistumaan ja ehkä hoikistumaankin. Annostus 2 kapselia 2 kertaa päivässä puhdistavaan kuuriluontoiseen käyttöön tai muuten virkistävän vaikutuksen saamiseksi 1-2 kapselia päivittäin.