A-vitamiini suojaa limakalvoja

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

vatsa-ja-ruoansulatus-kuntoonMahalaukun limakalvosairauksien perustapahtuma on elimistössä pitkään jatkunut hapetusstressi. Koko elimistössä on runsaasti myrkyllisiä aineita, jotka ovat aiheuttaneet soluvaurioita paitsi herkissä limakalvoissa myös muualla elimistössä. Potilailla on erilaisia suoja-aineiden, vitamiinien ja hivenaineiden puutostiloja. Niiden diagnostisointi vitamiini-, hivenaine- ja rasvahappolaboratoriotesteillä on avuksi, kun hoidetaan ongelmapotilasta. Tukihoidossa tulee huomioida yksilölliset puutostilat. Lääkeannostasoinen laboratoriotesteihin perustuva antioksidanttilääkitys on osoittautunut monilla potilailla nopeaksi ja tehokkaaksi hoidoksi.

A-vitamiini on solukalvojen rakenneosa. Se säätelee solukalvoilla toimivia kuljetusmekanismeja. A-vitamiini toimii myös antioksidanttina. Erityisen tärkeä tehtävä sillä on solujen jakaantumisen säätelyssä.

A-vitamiini tehostaa limakalvojen uusiintumista ja ylläpitää luonnollista vastustuskykyä.

A-vitamiini voi estää vaurioituneiden solujen muuttumista pahanlaatuisiksi. Se voi estää pahanlaatuisten solujen jakaantumista ja muuttaa kasvainsolut uudelleen normaaliin muotoon.

Limakalvoja korjaava vaikutus saavutetaan noin 15 000– 25 000 kansainvälisen yksikön (KY) päiväannoksilla. Terve maksa sietää 300 000 KY:n päiväannoksia kuukausienkin ajan. Jos potilaalla on selviä maksavaurioita, ovat 25 000–50 000 KY:n annokset yleensä vielä turvallisia.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa nyt Kaarlo Jaakkolan kirjapaketti nyt kaikkien aikojen PARHAALLA -35% ALENNUKSELLA!
Käyttämällä koodia “kaarlo” saat tarjouksen käyttöösi.

Tilaa tästä >>

Nopea ohje tarjouksen käyttöön ostoskorissa:
Lisää teksti kaarlo, kohtaan ”Kupongin koodi”.
Paina ”Käytä kuponki” -nappia ja tarjous näkyy ostoskorissa.

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola

Ps. Mividatan tuotesuositus aiheeseen liittyen on riittoisa nestemäinen A-vitamiini. A-tipoissa yksi  tippa sisältää 2500 kansainvälistä yksikköä eli 750 µg A-vitamiinia.