Herkkuperunat

Tämä on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Parantava ruoka – Pellavarouhe pokkarista.

(6 annosta)

  • noin 1 kg (uusia) perunoita
  • 2 rkl öljyä
  • tuoreita yrttejä
  • 100 g fetaa tai fetan tyyppistä juustoa
  • 1⁄2 dl pellavansiemeniä tai pellavarouhetta

Pestyäsi tai tarvittaessa kuorittuasi perunat pane ne kulhoon ja valuta päälle öljyä. Voit käyttää kokonaisia pieniä uusia perunoita tai vanhoja perunoita lohkoiksi leikattuna. Sekoita öljy perunoihin. Ripottele sekaan yrttejä, esimerkiksi tuoretta tai kuivattua rosmariinia, sekä pellavansiemeniä tai -rouhetta. Levitä perunat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda kypsiksi 200–225 asteessa n. 40 minuuttia. Lisää joukkoon (uuniin) murennettu juusto noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Lue tästä muita Kaarlo Jaakkolan artikkeleita!

Lue tästä

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola