Huomioita nykyravinnosta – Liiallinen suolan käyttö

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Suomalainen ravinto-oppi on tähän asti ollut paljolti taistelua liiallista ruokasuolan saantia vastaan. Suomalainen farmakologian professori Heikki Karppanen on keksintöjensä ja patentointiensa kautta osaltaan ratkaissut tätä taistelua. Karppasen mukaan markkinoilla olevissa yrttisuoloissa on tavallisesti 80 % ja jopa 95 % tavallista suolaa, sitruunapippurissakin on puolet tavallista suolaa. Potentoitujen EGCG- avonoidien käyttömahdollisuus arkipäiväisissä elintarvikkeissa saattaa olla mahdollisuus, jolla ratkeaa ainakin osaksi taistelu liiallisen ruokasuolan käyttöä vastaan. Mineraalisuoloissa on lisätty kaliumia ja magnesiumia. Molemmat niistä ovat ehdottoman tärkeitä kivennäisaineita. Useimpien 30 täyttäneiden henkilöiden tulisi saada jossain muodossa lisäkaliumia ja magnesiumia, joka osallistuu yli 300 entsyymin toimintoihin.

Teollista elintarviketuotantoa voidaan parantaa, kun siihen sekoitetaan runsaasti kaliumia, magnesiumia ja kalkkia sisältäviä kivennäisaineita sekä kasvisteroleja. Tulevaisuudessa tavoitteena on kehittää terveysvaikutteisia elintarvikkeita siinä määrin, että voidaan vaikuttaa täsmällisesti erilaisiin sairauksiin, kuten sydän- ja verisuonisairaudet, tulehdussairaudet ja diabetes. Niiden riskejä voidaan mahdollisesti vähentää terveysvaikutteisilla ravintolisillä.

vaihda_merisuolaanSiirry merisuolaan?

Yksi tapa vähentää tavallisen ruokasuolan eli natriumkloridin käyttöä on korvata se puhdistamattomalla merisuolalla, jossa alkuperäiset hivenaineet ovat tallella.

Merisuolaa ostaessaan on hyvä tarkistaa, onko se puhdistettu vai puhdistamaton. Suomessa puhdistamatonta merisuolaa myydään lähinnä maatalouskaupoissa (nimellä heinäsuola) ja luontaistuotekaupoissa (puhdistamaton merisuola).

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola