Immuniteetti-suklaa

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Suklaa on herkullinen ja käytännöllinen öljyhaude, jonka valmistaminen on äärimmäisen hauskaa. Kaakaovoi (halutessaan myös kylmäpuristettu kookosöljy) soveltuu erinomaisesti laadukkaan suklaan pohjaksi ja öljyihin on helppo uuttaa erilaisia rohdos- ja maustekasveja ennen lopullisen suklaamassan kaatamista muotteihin.

  • 200g kylmäpuristettua kaakaovoita
  • 2 dl raakakaakaojauhetta
  • 2 kukkurallista ruokalusikallista pakurijauhetta
  • 2 rkl kotimaista hunajaa
  • 1 tl vanilja-jauhetta
  • 1/2 tl raffinoimatonta merisuolaa
  • 10 kapselia probiootteja (avaa kapseleiden sisältö suklaamassan joukkoon)
  • 1 rkl inuliinijauhetta
  1. Pilko kaakaovoi pieneksi ja lisää se lasiseen tai metalliseen kulhoon.
  2. Nosta kulho hellalle kuumaan vesihauteeseen (kattilan päälle tai kellumaan varovasti veteen).
  3. Sulata kaakaovoi juoksevaksi ja lisää loput raaka-aineet.
  4. Uuta suklaamassaa vesihauteessa, matalassa lämpötilassa (40– 50 astetta) 1–6 tuntia välillä sekoittaen. Inuliini toimii mainiona prebioottina (probioottien ”ruokana”), lisäten suklaamassan hyvien maitohappobakteereiden määrää merkittävästi.
  5. Kaada massa sopiviin suklaamuotteihin tai lautaselle ja pakasta 15–60 min.
  6. Nauti suklaasta leveän hymyn kera.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja