Suklaa on herkullinen ja käytännöllinen öljyhaude, jonka valmistaminen on äärimmäisen hauskaa. Kaakaovoi (halutessaan myös kylmäpuristettu kookosöljy) soveltuu erinomaisesti laadukkaan suklaan pohjaksi ja öljyihin on helppo uuttaa erilaisia rohdos- ja maustekasveja ennen lopullisen suklaamassan kaatamista muotteihin.
- 200g kylmäpuristettua kaakaovoita
- 2 dl raakakaakaojauhetta
- 2 kukkurallista ruokalusikallista pakurijauhetta
- 2 rkl kotimaista hunajaa
- 1 tl vanilja-jauhetta
- 1/2 tl raffinoimatonta merisuolaa
- 10 kapselia probiootteja (avaa kapseleiden sisältö suklaamassan joukkoon)
- 1 rkl inuliinijauhetta
- Pilko kaakaovoi pieneksi ja lisää se lasiseen tai metalliseen kulhoon.
- Nosta kulho hellalle kuumaan vesihauteeseen (kattilan päälle tai kellumaan varovasti veteen).
- Sulata kaakaovoi juoksevaksi ja lisää loput raaka-aineet.
- Uuta suklaamassaa vesihauteessa, matalassa lämpötilassa (40– 50 astetta) 1–6 tuntia välillä sekoittaen. Inuliini toimii mainiona prebioottina (probioottien ”ruokana”), lisäten suklaamassan hyvien maitohappobakteereiden määrää merkittävästi.
- Kaada massa sopiviin suklaamuotteihin tai lautaselle ja pakasta 15–60 min.
- Nauti suklaasta leveän hymyn kera.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja