Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.
- 1 litraa keskivahvaa pakuriteetä
- 250 g siitakesieniä
- iso punasipuli
- 2 dl kermaa
- 4 rkl spelt-jauhoja tai lucuma-jauhetta
- Ripaus mustapippuria ja laadukasta suolaa
Hienonna sienet ja sipuli. Paista niitä kattilan pohjalla voissa, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Ripottele päälle jauhot ja kuumenna hetken aikaa samalla sekoittaen. Vatkaa joukkoon pakuritee ja anna kiehua hiljalleen n. 10 min välillä pohjasta sekoitellen. Mausta ja lisää kerma.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja