Lisää yrttimausteita ruokiin

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Valtaosa suomalaisista syö mausteita määrällisesti kovin vähän ja sellaisessa muodossa, että terveysvaikutukset jäävät vähäisiksi. Jotta tarkoituksenmukainen ja edullinen vaikutus saadaan aikaan, tulisi mauste väkevöidä tavalla tai toisella.

Saksan lääkintäviranomaiset suosittelevat päivittäiseksi yrttiannokseksi 3–6 grammaa minttua, sitruunamelissaa 0.5–4.5 g, timjamia 1–2 g, anista 3 g, fenkolia 5–7 g, salviaa 1.5 g. Teepussin tulisi sisältää teepuruja noin 3–5 g. Nämä luvut antavat suuntaa siitä, kuinka paljon mausteita tulisi käyttää, jotta todella vaikutettaisiin ruoan terveellisyyteen.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola