MAHASUOLIKANAVA KUNTOUTUI

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Yli 50-vuotias potilas oli ollut voimakkaasti uupunut jo vuosia, mutta erityisen rankkaa oli ollut noin vuoden ajan. Hän on ollut vankkarakenteinen nuoruudesta lähtien. Paino oli viime vuosina vaihdellut 110–120 kilon välillä. Ummetus oli alkanut 10 vuotta aiemmin, vaikeimmillaan hän ulosti vain 1–2 kertaa viikossa. Välillä oli ilmavaivoja.

Vaikea väsymys alkoi niihin aikoihin, kun hänelle tehtiin amalgaamisaneeraus ilman suojaustekniikoita. Varsinaiset 16 hampaan amalgaamipaikat poistettiin parilla kerralla 2000- luvun alussa. Purenta- ym. korjauksia tehtiin seuraavilla vastaanotoilla jälkeenpäin.

Esitiedot osoittivat, että potilaalla oli ollut merkittävä amalgaamimetallien aiheuttama myrkytysoireisto. Usean muun potilaan hoidossa olin todennut, että jos amalgaamisaneeraus tehdään ilman edeltävää ravitsemushoitoa ja ilman suojaustekniikkaa, oireita yleensä jää runsaasti jäljelle. Oireet voivat jatkua jopa vuosikausia. Kun potilaille aloitetaan myöhemmin lääkeannostasoinen ravitsemushoito, monet jälkioireet lievenevät tai häviävät. Näiden kokemusten perusteella katsoin, että myös tällä potilaalla oli syytä panostaa laaja-alaiseen lääkeannostasoiseen tukilääkitykseen. Valitsin aloituslääkintään useita ravintolisävalmisteita, joiden käyttö ja aloitus eivät suoraan riipu mittaustuloksista. Ohjelmaan kuului täydentää lääkitystä, kun mittaustulokset valmistuisivat.

Hoidon alettua suoli alkoi toimia jo parin päivän kuluttua normaalisti kerran pari päivässä. Mahasuolikanava oli potilaan mukaan todella hyvässä kunnossa. Hän ei muistanut, koska suolisto olisi toiminut niin hyvin.

Vastaanotolla maaliskuussa 2007 potilas kertoi, että elokuun 2006 jälkeen oli tapahtunut hyvinkin selkeää paranemista. B12-pistokset antoivat ”potkua”. Edellisellä käynnillä määrättiin aminohappo arginiinia 2–3 grammaa päivässä. Suuremmat annokset vähensivät potilaan mukaan stressiä ja lisäsivät rauhallisuutta. ”Antioksidanttijuoman” nauttiminen tuntuu selkeyttävän aivotoimintaa.

Vastaanotolla lokakuussa ilmeni, että terveydentilassa oli tapahtunut merkittävää kohentumista puolen vuoden aikana. Poskiontelotulehduksia ei ollut eikä yhtäkään antibioottikuuria tarvittu. Vaikka tukilääkitys oli ollut välillä vähäisempää, tervehtymistä oli silti selvästi tapahtunut.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola