NOPEA TEHO SUOLISTOVAIVOIHIN

Tämä artikkeli on ote Kaarlo Jaakkolan kirjoittamasta Vatsa kuntoon kirjasta.

Vuonna 1950 syntyneellä potilaalla oli ollut ylävatsavaivoja 1990-luvulta lähtien. Sappirakko poistettiin vuosikymmenen lopulla. Toimenpiteen jälkeen ylävatsa oli tuntunut täyteläiseltä ja toisinaan oli tullut röyhtäilyjä, ja lisäksi suoliston ilma oli poistunut alakautta. Paksusuolen tähystyksen vuoksi suolisto tyhjennettiin perusteellisesti. Sen jälkeen hänellä oli noin viikon ajan selvästi vähemmän vatsavaivoja ja parempi olo. Nykyoireena oli ylävatsan turvotusta, pistelyä ja röyhtäilyjä. Aikaisemmin ulostetta tuli vain joka toinen päivä. Kun potilas alkoi käyttää erilaisia öljyjä, vatsa toimi lähes päivittäin.

10 vuoden aikana ikeniin on tullut usein aftoja ja suussa oli raudan makua. Hengitys oli pahanhajuista. Lukuisten oireiden taustalla on pitkäaikaista hapetusstressiä eri lähteistä. Merkittävimmät syyt olivat ilmeisesti amalgaamiperäiset metallialtistukset ja ärtyvän suolen oireyhtymä.

vihreä juoma mini_copyValitsin ravitsemushoidon aloituksen ravintolisävalmisteet. Suosittelin amalgaamisaneerausta noin 8 viikkoa tukilääkityksen alusta laskien kertatoimenpiteenä ja tarkkaa suojaustekniikkaa käyttäen. Ensimmäinen ravintolisä oli kolmen valmisteen yhdistelmä, jota kutsumme antioksidanttijuomaksi (AO-juoma): pakastepala eläinlesitiiniuutetta (2 500 mg) + 3 palaa viherravintovalmistetta + palautusjuomajauhetta 50 g noin 1⁄2 litrassa vettä. Seuraavana päivänä aloitettiin piihapposelluloosageeli ja marjainen pellavarouhevalmiste.

Kolmen kuukautta ensimmäisestä vastaanotosta joulukuussa 2008 potilas totesi, että hänelle kuuluu todella hyvää verrattuna edelliseen käyntiin. Hänelle oli tullut suorastaan ”ylellinen olo”. Jo ensimmäisellä lääkitysviikolla tunsi olonsa piristyvän; samalla ajatus kirkastui, pää tuntui virkeältä ja uupumus ja lihasheikkoudet hävisivät viikossa. Ns. antioksidanttijuoman vaikutus tuntui potilaan mukaan ihmeelliseltä. Aloitusvalmisteilla oli nopea teho suolistovaivoihin. Suoli alkoi tyhjentyä säännöllisesti. Ilman pellavarouhevalmistetta suoli tyhjeni hitaammin. Hän aloitti nopeasti kyseisen valmisteen käytön, jolloin säännöllisyys palasi.

Toisella lääkitysviikolla potilas huomasi, että kynnet alkoivat vahvistua. Kolmannella viikolla hilseilevät ja haavaiset suupielet alkoivat parantua. Haavat umpeutuivat ja punoitus haavojen ympäristössä hävisi. Neljännellä viikolla hän totesi, että iho ei enää hilseile, ei kutise eikä sitä tarvitse rasvata.

Amalgaamisaneerauksen jälkeen potilaan suuhun oli tullut uusi, kevyt olo. Suussa oli ollut pitkään jonkinlainen pahan maun tunne, joka hävisi saneerauksen jälkeen. Puolen vuoden kuluttua saneerauksesta hän oli lähes oireeton.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Kaarlo Jaakkolan kirjoittama Vatsa kuntoon -pokkari tästä!

Tilaa tästä!

© Mividata Oy ja Kaarlo Jaakkola