Pakuri ja herkuttelu

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Pakurin yksi parhaista ominaisuuksista on sen äärimmäisen helppo käytettävyys. Neutraalin makuista tai vahvaa, vaniljanvivahteista pakuriteetä voi hyödyntää helposti osana käytännössä mitä tahansa reseptiä, jossa käytetään normaalisti vettä. Pakuri on kuitenkin vain yksi lukuisista rohdoskasveista, joiden lisääminen osaksi arkisia perusruokiamme tai juhlaherkkujamme voi olla helpompaa, hauskempaa, nautinnollisempaa, tervellisempää ja maukkaampaa kuin koskaan aiemmin.

Ympärillämme on tällä hetkellä enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan ihmiskunnan historiassa. Päivittäisten ruokailutottumusten suhteen valintoja voi tehdä aina lähimarketin pitkälle prosessoiduista kuolintarvikkeista koko planeettamme huikeimpiin rohdos- ja maustekasveihin sekä takapihamme kirkkaimpiin timantteihin. Tälle välille mahtuu valtava läjä valintoja, joita kuluttaja voi tehdä joka ikisellä syömällään aterialla.

Äänestämme kolme kertaa päivässä sen kautta mitä syömme. Jokainen einesruokaan investoitu euro tukee näiden yritysten kasvua ja heikkolaatuisen elintarvikkeiden tuotannon ylläpitämistä.

Toisaalta jokainen aidosti laadukas elintarvike, rohdoskasvi tai esimerkiksi marjametsällä vietetty tunti on suora investointi omaan terveyteen ja näitä arvoja ylläpitävien rakenteiden tukemiseen.

Minun on vaikea pukea sanoiksi niiden ylitsevuotavien makunautintojen ja koko olemukseni täyttävien hyvänolontunteiden aaltoja, joita aidosti ravinnetiheät herkut ovat elämääni tuoneet. Lista ”kielletyistä herkuista” tai yritys muuttaa pelkällä tahdonvoimalla juurtuneita tottumuksiaan aiheuttaa käytännössä aina turhaa stressiä, omantunnontuskia ja repsahtelua. Elämme kuitenkin maailmassa, jossa saatavillamme on joka päivä helpompia ja laadukkaampia välineitä huipputerveellisen herkuttelun ja makunautintojen toteuttamiseen.

Terveys, tasapaino ja nautinto eivät synny väkisin puskemisesta, kieltämisestä ja stressaamisesta. No brain, no gain – just pain.

Toivon, että seuraavat reseptit antavat suuntaviittaa välineistä, joilla herkuttelutottumuksiaan voi tällä hetkellä korvata huikeasti aiempaa ravinnetiheämmillä ja nautinnollisemmilla vaihtoehdoilla.

Mitään kuvan kakun valmistamiseen käytetyistä raaka-aineista ei ole kuumennettu yli 45 asteessa. Matalissa lämpötiloissa valmistettu kakku tarjoaa tyypillisen valkosokeri-vehnämössö-kakun sijaan läjäpäin tärkeitä ravinteita, aromaattisia yhdisteitä ja makuhermoja helliviä nautintoja.

Saatavillamme olevat välineet mahdollistavat huipputerveellisen herkuttelun ilman mielihalujen kieltämistä, vatsanväänteitä tai aterianjälkeistä väsymystä – halutessasi vaikka joka ikinen päivä.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja