Vaihe 2 – Hauduttaminen
Kun sinulla on kulhossa nestemäinen pohjaöljy, lisää joukkoon mahdollisimman hienoksi jauhettua pakuria. Riittävän pieneksi hienonnetussa jauheessa on rouhetta enemmän pinta-alaa, mikä helpottaa arvokkaiden yhdisteiden uuttumista. Hyvä nyrkkisääntö vahvan öljyuutteen suhteeksi on 3 tilavuusyksikköä öljyä ja 2 tilavuusyksikköä pakurijauhetta. Voit myös käyttää halutessasi miedompaa suhdetta.
Sekoita pakurijauhe öljyyn ja anna raaka-aineen uuttua kuumavesihauteessa 6–24 h. Sekoita tasaisin väliajoin.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja