Pakuri-öljyuutteen valmistamisen ABC, vaihe 2

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

Vaihe 2 – Hauduttaminen

Kun sinulla on kulhossa nestemäinen pohjaöljy, lisää joukkoon mahdollisimman hienoksi jauhettua pakuria. Riittävän pieneksi hienonnetussa jauheessa on rouhetta enemmän pinta-alaa, mikä helpottaa arvokkaiden yhdisteiden uuttumista. Hyvä nyrkkisääntö vahvan öljyuutteen suhteeksi on 3 tilavuusyksikköä öljyä ja 2 tilavuusyksikköä pakurijauhetta. Voit myös käyttää halutessasi miedompaa suhdetta.

Sekoita pakurijauhe öljyyn ja anna raaka-aineen uuttua kuumavesihauteessa 6–24 h. Sekoita tasaisin väliajoin.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -15% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja