Pakurin murskaamisen ja jauhamisen ABC

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

pakurin_murskaaminen_abc

  1. Kerää pakuri ja puhdista se selkeimmistä ulkoisista roskista.
  2. Kääri pakurikasvannainen vahvasta kuidusta valmistetun kankaan sisälle ja naputtele pakuri vasaralla noppakuution kokoisiksi palasiksi. Voit vaihtoehtoisesti hyödyntää murskaamiseen esimerkiksi oksasilppuria tai mekaanista puristinta.
  3. Jauha palaset hienoksi jauheeksi riittävän pienissä annoksissa tehokkaalla blenderillä, veitsimyllyllä tai lihamyllyllä. Voit vaihtoehtoisesti hyödyntää jauhamiseen kookasta morttelia tai kestävää kahvimyllyä.
  4. Kaikki vaiheet voi halutessaan suorittaa myös kuivatuilla pakuripalasilla, mutta äärimmäisen kova koostumus vaikeuttaa toteuttamista ja kuluttaa jauhamiseen käytettyjä laitteita huomattavasti pehmeän pakurin käsittelyä enemmän.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan täysin ilman postikuluja tänään koodilla ”pakuri”! Nyt -15% edullisemmin!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin postikulut poistuvat.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja