Pakurisima

Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.

  • 10 l laimeaa pakuriteetä
  • 1 kg kotimaista hunajaa
  • 5 sitruunaa viipaleina
  • 1/2 tl luomuhiivaa (Rapunzel)
  • 5-10 rusinaa tai goji-marjaa/pullo

Anna siman käydä huoneenlämmössä suuressa kattilassa, lasiastiassa tai hapatusruukussa kannen alla 1 ,5–2 päivää ennen kuin pullotat sen. Siivilöi sima ennen pullotusta.

Laita jokaiseen pulloon 5–10 rusinaa tai goji-marjaa. Kaada siivilöity sima pulloihin ja sulje korkit. Älä kaada astian pohjalle jäänyttä hiivasakkaa pulloon. Nosta suljetut simapullot käymään kylmään. Sima on valmista tarjoiltavaksi noin 3 päivän kuluttua.

Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?

Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!

Tilaa tästä!

Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.

© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja