Tämä artikkeli on ote Jaakko Halmetojan kirjoittamasta Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan kirjasta.
- 10 l laimeaa pakuriteetä
- 1 kg kotimaista hunajaa
- 5 sitruunaa viipaleina
- 1/2 tl luomuhiivaa (Rapunzel)
- 5-10 rusinaa tai goji-marjaa/pullo
Anna siman käydä huoneenlämmössä suuressa kattilassa, lasiastiassa tai hapatusruukussa kannen alla 1 ,5–2 päivää ennen kuin pullotat sen. Siivilöi sima ennen pullotusta.
Laita jokaiseen pulloon 5–10 rusinaa tai goji-marjaa. Kaada siivilöity sima pulloihin ja sulje korkit. Älä kaada astian pohjalle jäänyttä hiivasakkaa pulloon. Nosta suljetut simapullot käymään kylmään. Sima on valmista tarjoiltavaksi noin 3 päivän kuluttua.
Kiinnostaisiko sinua lukea lisää aiheesta?
Tilaa Jaakko Halmetojan kirjoittama Pakurikääpä – opas lääkinnällisten sienten maailmaan -22% edullisemmin tänään koodilla ”pakuri”!
Lisää koodi ”pakuri” ostoskorissa kohtaan ”Kupongin koodi” ja paina ”Käytä kuponki” -nappia niin alennus aktivoituu.
© Mividata Oy ja Jaakko Halmetoja